Suntem prieteni cu grecii în fiecare vară. Noi câștigăm concedii, amintiri frumoase și grecii câștigă la capitolul economie. A fost win-win situation până în 2020. I-a cam luat coronavirusul pe nepregătite pe greci, așa că au procedat cum au știut ei mai bine: tarife mai mari. Și scuzele de rigoare, după.

Cum au venit scuzele și explicațiile? Desigur, cu multă căldură și prietenie. Au ambalat scuzele atât de frumos, cu hârtie lucioasă și fundițe roz, încât mai ai puțin și-i și înțelegi:

”S-au creat legături puternice între prietenii noștri, familiile de români, care vin în fiecare an pe insulă, și noi, hotelierii, antreprenorii, care va așteptăm și facem tot posibilul să vă bucurați de cea mai bună ospitalitate”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Forum Thassos.

Scuzele continută. Facem ”împăcare, împăcare fără nicio supărare” și dăm vina pe virusul cel mare și rău:

”În acest an COVID-19, a pus multe piedici și a dus la impunerea multor condiții negative pentru prietenii noștri români. Adevărul este că de la începutul primei luni de la deschiderea vămilor (perioada post carantină) pentru prietenii noștri balcanici, am fost martori la o creștere semnificativă a cazurilor de COVID- 19, motiv pentru care guvernul Greciei a decis să facă niște schimbări atât pentru siguranța populației elene, cât și cea a turiștilor”, se arată în postare.

În acelați timp, hotelierii continuă să ne considere prieteni. Desigur, e vorba de banii pe care îi investim în turismul lor. Deși ei o numesc siguranță. Eu aș numi-o nesiguranță. Nesiguranță în fața virusului, dar și nesiguranța care ”a făcut foarte dificilă intrarea în țară a turistilor. Rezultatul fiind o mare nemulțumire și dezamăgire a prietenilor noștri români, dat fiind faptul că întrarea în Grecia se face cu costuri mari, datorită testelor obligatorii, oboseala multă, datorită faptului că timpul de așteptare în vamă este foarte mare și incertitudine datorită schimbărilor subite și deciziilor neașteptate ale guvernului”.

Repetă treaba cu prietenia și adaugă și cuvântul ”speranță” în compunere:

”De aceea considerăm că scuzele nostre sunt o obligație către prietenii noștri români pentru situația actuală și vă promitem că mereu vă vom aștepta cu speranța să ne vizitați, an de an, întotdeauna să ne revedem cu bine și sănătoși”, se mai arată în postare.

Citește și: Virgil Vlad: 8 ore de muncă în turism, plătite cu 3 euro

#News