Ionel Danca

Guvernul a depus vineri, la Curtea Constituţională (CCR), sesizarea referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern-Parlament în legătură cu moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi prezentată, joi, în Parlament. Şeful Cancelariei premierului Ionel Dancă a cerut PSD să aştepte decizia Curţii înainte de a stabili data votului la moţiune, care ar urma să fie stabilită în cadrul CEx al social-democraților de vineri.

Dancă a acuzat PSD că vrea să lase România fără guvern într-un moment extrem de dificil, în care avem pe lângă criza sanitară, cauzată de epidemia de coronavirus, și pe cea economică. Dacă ne mai gândim și la cea din agricultură și educație, avem un tablou complet a situației nepotrivite de depunere a moțiunii.

„PSD e un partid de piromani. Dau foc la țară și se uită cum guvernul, pe post de pompier, trebuie să stingă incendiul. Cui i-ar folosi ca țara să nu aibă un guvern cu funcții depline în condițiile în care pandemia nu s-a terminat.”, a declarat șeful cancelariei prim-ministrului, la ieșirea de la CCR.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD, semnată de 205 parlamentari și intitulată „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată”, a fost citită joi în Plenul Parlamentului.

Citește și: Traian Băsescu: „O dezbat duminică sau uită de moțiune”

#News