Sursa foto: Pixabay

NASA a precizat că ușa extraterestră apărută între stânci, descoperită de roverul Curiosity al Agenției Speciale americane, este „o poartă în trecut antic” al planetei, informează ziare.com

Pe toate rețelele sociale, poza care arată o ușă tăiată într-o stâncă de pe Marte a capturat atenția tututor internauților, acum venind și o reacție din partea oamenilor de știință.

Aceștia au precizat că ciudata ușă este perfect naturală, fiind mai degrabă o parte din istoria geologică de pe Marte și nu reprezintă munca extratereștrilor, cum mulți au anunțat.

Curiosity a găsit ”ușa” pe Marte pe 7 mai 2022

Roverul a filmat imaginea ce devenit virală pe tot internetul în timp ce filma o movilă cunoscută sub numele de East Cliffs din marele crater Gale, pe care NASA îl studiază din 2012. Roverul a reușit să facă fotografia folosind un instrument special montat pe el, aparatul având doar 30 de centimetri înălțime și 40 lățime.

„Sigur, poate arăta ca o ușă minusculă, dar într-adevăr este o caracteristică geologică naturală! Poate să fie similară cu o ușă, pentru că mintea umană încearcă să dea sens necunoscutului”, a scris echipa Curiosity a NASA, pe o rețea de socializare.

Reprezentanții NASA au numit intrarea în stâncă „ușa câinelui”, afirmând că ar fi foarte greu pentru un om să intre în această deschizătură.

Citește și articolul: Roverul Perseverance va colecta roci pentru a gasi forme de viață pe Marte