Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a anunțat ce măsuri s-au luat în ședința de lucru a primăriei pe care o patronează, în contextul coronavirusului.

Tudorache pune lacăt pe parcuri și locuri de joacă

„Măsuri importante luate în ședința de lucru de astăzi (n.r. – luni), din primărie:

❗Furnizarea de alimente și alte lucruri de strictă necesitate cetățenilor cu vulnerabilitate ridicată la expunerea la infectarea cu coronavirus (vârsta 65+), fără susținători sau altă formă de ajutor, conform art. 8 din ordonanța militară.

❗Intensificarea monitorizării de la distanță, prin montarea de holtere, a persoanelor aflate în carantină sau izolare la domiciliu, prioritate având categoria de cetățeni cu vulnerabilitate ridicată la expunerea la coronavirus (vârsta 65+). Atragerea de voluntari din sistemul medical, care să sprijine personalul CM Caraiman în această acțiune.

❗Închiderea, începând de mâine, a tuturor parcurilor și locurilor de joacă aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 și monitorizarea acestora prin Poliția Locală a Sectorului 1 și sistemul video al ADP Sector 1.”, a spus primarul Tudorache.

Daniel Tudorache a anunțat, luni, că Poliția Locală îi verifică de două ori pe zi pe cei aflați în izolare de coronavirus și, în situația în care aceștia din urmă lipsesc, sunt amendați și li se face DOSAR PENAL.

„Oamenii nu respectă interdicția, aceasta e cea mai mare problemă. Rugămintea e să stea în casă, noi facem dezinfectarea etc. Să-și facă aprovizionarea săptămânal, nu de mai multe ori. Să evite să stea afară. Greșeala noastră că e recomandare, nu obligație. Începând cu ora 22, ce se întâmplă, dacă se extinde și pe zi, va fi o măsură foarte bună. Vom evita contactul între persoane. Trebuie să înțelegem că nu e o joacă”, a spus Tudorache.

Citește mai multe despre măsurile luate de Tudorache în Sectorul 1

#NEWS