USR trage un semnal de alarmă

Nu e ca și cum nu am fi știut și noi deja lucrul acesta, însă atunci când vine din surse cât de cât oficiale, parcă altfel sună. Și-ai putea fi tentat să crezi că, nefiind la guvernare, cei de la USR nu ar fi tocmai candidații perfecți pentru a fi considerați surse oficiale. Cu toate astea, haideți să le dăm circumstanțe atenuante și să-i ascultăm. Ce facem cu informația după, vedem noi!

Astfel, cei de la Uniunea Salvați România trag un semnal de alarmă asupra gravității stării de epidemie de la noi din țară, cum cazurile de infectare cresc de la o zi la alta. De asemenea, aceștia sugerează faptul că în realitate focarele de infecție ar putea fi mult mai dezvoltate, vorbind acum de riscul transmiterii intercomunitare.

Iată ce scriu cei de la USR:

„Cu peste 500 de cazuri, România intră de astăzi în zona galbenă de pe harta epidemiei de coronavirus. Mai grav este că tot astăzi a murit din cauza infecţiei cu COVID19 o femeie din Suceava care nu călătorise în străinătate şi nici nu ştia să fi intrat în contact cu o persoană testată pozitiv. Aşadar, de astăzi autorităţile nu mai pot nega răspândirea comunitară a noului coronavirus în România. În această situaţie, trebuie crescută de urgenţă capacitatea de testare şi astfel de identificare şi izolare precoce a cazurilor de COVID-19. Există riscul existenţei unor focare de transmitere intracomunitară fără trasabilitate epidemiologică, iar România poate ajunge rapid în situaţia Italiei”, arată USR într-o postare pe Facebook.

Uniunea Europeană declară că se testează doar pacienții simptomatici

Problema cea mai mare aici este că unii stau bine cu imunitatea, în timp ce alții nu chiar atât de bine. În lumina celor spune adineauri, orice individ asimptomatic poate dă mai departe boala cuiva cu mai puțin noroc din punct de vedere imunitar. Da, ar fi bine să ne testăm cu toții. Dac-am avea cu ce! Din păcate, numărul testelor este limitat iar medicii sunt puțini.

„Testarea nu este importantă pentru pacientul testat, ci mai ales pentru circuitul pe care acesta îl va urma în spital şi pentru minimalizarea riscului de contaminare a celorlalţi, inclusiv pentru cadrele medicale. În prezent, nu există tratament specific pentru COVID-19, doar tratament suportiv, aşadar testarea pozitivă sau negativă nu influenţează tratamentul. Cerem autorităţilor vigilenţă şi responsabilitate. Cu toţii depindem de momentul şi coerenţa deciziilor luate de câţiva oameni”, a menţionat Uniunea Europeană într-un comunicat.

Citește și: Atunci când vecinii te pun în pericol iar autoritățile recită „recomandări”

#News