Dan Tudorache

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a anunțat, la GÂNDUL LIVE, că Poliția Locală îi verifică de două ori pe zi pe cei aflați în izolare de coronavirus și, în situația în care aceștia din urmă lipsesc, sunt amendați și li se face DOSAR PENAL.

Tudorache are reguli stricte

„Oamenii nu respectă interdicția, aceasta e cea mai mare problemă. Rugămintea e să stea în casă, noi facem dezinfectarea etc. Să-și facă aprovizionarea săptămânal, nu de mai multe ori. Să evite să stea afară. Greșeala noastră că e recomandare, nu obligație. Începând cu ora 22, ce se întâmplă, dacă se extinde și pe zi, va fi o măsură foarte bună. Vom evita contactul între persoane. Trebuie să înțelegem că nu e o joacă”, a spus Tudorache.

„Avem cele mai multe spații de carantină, 600 de locuri în S1, în București sunt 700 cu totul. Sunt în hoteluri, cu grup sanitar. O parte din holtere sunt montate celor din carantină. Când a crescut brusc temperatura și-a ajuns la 40 de grade, s-a dus Salvarea și l-a dus la Babeș. Te anunță în timp util.

„Despre holtere: sunt pentru persoanele cu probleme cardiace. Cei de la MS au considerat că acestea îi pot ajuta și pe cei suspecți de covid-19. Le folosim și la persoanele suspecte din carantină. Ele redau temperatura, pulsul, dacă părăsesc locația.

Poliția Locală are adresele celor din izolare și îi verifică de două ori pe zi. Le amendează când nu le găsește, poliția națională le face dosar penal. În prezent, am primit ordonanța sâmbătă, eu trebuie să identific toate persoanele peste 65 de ani, urmează să-mi dea această situație.

Citește și Măsuri de dezinfecţie în Sectorul 1, cu un virucid folosit în Wuhan și Italia

Am 52.000 persoane în Sectorul 1, să-i întreb de aparținător, pentru hrană, dacă nu trebuie să le asigur eu hrana prin cei din primărie. Noi le dăm de mâncare și celor din carantină, și celor din izolare. Acum ne mai vin 52.000 persoane peste 65 de ani, pe care trebuie să le sprijinim să NU părăsească domiciliu”, a declarat edilul Sectorului 1.

#NEWS