Streinu Cercel este de părere că virusul din China va ajunge și în România

Cu toate că încă nu s-a confirmat niciun caz de Coronavirus în România, profesorul Adrian Streinu Cercel, managerului Institutului Balș, este de părere că acesta va ajunge cât de curând și în țara noastră, dacă nu cumva am avea deja cazuri nedepistate. Cu toate că scenariul este unul ipotetic, nu putem să negăm faptul că profesorul s-ar putea să aibă dreptate, întrucât mulți dintre cei ce trec pragul țării ar putea confunda simptomele pe care le au cu cele de gripă.

”Dacă lumea înțelege că, în momentul în care intră pe teritoriul României, trebuie să se autodeclare la Direcțiile de Sănătate Publice și, respectiv, să se autoizoleze la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, lucrurile vor sta într-un calm relativ multă vreme de aici încolo! Dacă nu se va întâmpla așa, atunci, fiecare trebuie să ne asumăm acest lucru”, a declarat Streinu Cercel.

Streinu Cercel, aproape sigur că virusul va intra în țara noastră

”E posibil. E puțin probabil să nu se întâmple!”, a conchis acesta.

Cum ar veni, orice am face, în opinia sa, nu prea avem cale de scăpare. Iar dacă punem la socoteală și faptul că nu există un tratament efectiv pentru Coronavirus, tratamentul fiind unul simptomatic, așa cum a declarat și Raed Arafat, ne rămâne să ne bazăm pe zecile de mii de biserici de la noi din țară. Exagerez, firește. Sau nu. Vom vedea!

#News