Foto: Facebook

Raed Arafat vorbește despre pericolele Coronavirusului din China

Situația pare să se fi agravat în ultima perioadă, așa că Raed Arafat vorbește într-o emisiune care sunt pericolele care ne pasc cu privire la Coronavirus. Acesta afirmă că virusul nu ar avea tratament, după cum deja știam din presă, de altfel.

„Coronavirsul nu are tratament. Și nici nu există vaccin. Se tratează simptomatic. Dacă se agravează situația, se apelează la Terapie Intensivă. Se recomandă ca cei care au simpotme să nu se trateze singuri, să nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el. Când vom avea vaccin, se va putea reduce la maximum răspândirea lui. Nu știm dacă nu se va schimba ca și comportament și ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutații. Manifestarea sau impactul poate fi mai serios”, a spus Arafat, la Antena 3.

Așadar, fiind un virus nou și cu urmări necunoscute, încă nestudiat suficient, Coronavirus poate fi imprevizibil, întrucât, deși poate fi confundat de către neavizați cu o simplă gripă, simptomele acestuia diferă de cele ale gripei.

„Nu este sigur 100% că dacă v-ați format imunitatea împotriva lui, să nu-l mai luați încă o dată. Fiind un virus nou, sunt multe studii în realizare. Noi știm că se transmite pe calea aerului, dar sunt studii care verficiă dacă nu se transmite prin salivă sau altceva”, a explicat Arafat.

Citește și: Epidemia de coronavirus și scenariile apocaliptice

Prevenția, cel mai bun tratament – pentru că altul n-avem!

„Tratamentul simptomatic poate avea importanță foarte mare. Scăderea ferbrei, combaterea sindreomeleor conexe sunt foarte importante. Este un virus nou. Nu există studii că există imunitate încrucișată cu acest virus. Putem lua măsuri să ne protejăm: să respectăm reguli de igienă persoanlă, să ne spălăm corect pe mâini, să limităm călătoriile, să evităm locurile aglomerate inutil”, a explicat secretarul de stat, la Antena 3.

#News