Dan Barna și Ludovic Orban

Președintele USR, Dan Barna, a dat la rându-i declarații privind vaccinurile atât de discutate în mediul public în ultima vreme. Dacă până acum aveam de-a face cu politicieni anti-vaxiniști, iată că, odată cu schimbarea de opinie a celor de la PSD, Dan Barna a considerat necesar să-și exprime și el acordul pentru obligativitatea vaccinurilor pentru cei mici.

Declarația a fost dată de acesta în Parlament, după cum urmează:

O să vedem care este stadiul proiectului respectiv. E clar că subiectul s-a activat acum în contextul știrilor alarmante care vin din Asia și din zona Chinei. E o temă importantă, evident. Vaccinarea este în momentul de față soluția pe care medicina modernă și civilizată o are pentru a ne proteja de multe din afecțiunile majore care există. Este o temă pe care o să o susținem. Vedem stadiul proiectului de lege și vom decide în consecință”.

În aceeași sesiune, Barna a menționat faptul că oamenii ar trebui să vină cu picioarele pe pământ și să realizeze că suntem în anul 2020, astfel că metodele arhaice de tratare a bolilor sunt depășite și ineficiente.

„Principiul în sine este unul corect, pe care îl susțin. Vaccinarea este un drept la viață al copiilor. Ceea ce este deja confirmat și dovedit medical este cazul să folosim. Trebuie să ieșim din logica unor principii din evul mediu, că ne protejează sfântul spirit”, a declarat Dan Barna, după cum relatează Mediafax.

Cu toate că cei de PSD și-au manifestat îngrijorarea pentru virusurile letale, amintind de posibila epidemie de Coronavirus, Barna s-a limitat la vaccinurile clasice, cele pentru care știm deja dacă există un leac sau nu.

#News