Tradiții și obiceiuri pe glob, cu ocazia Crăciunului 

 Pe lângă ornamentele clasice pentru brad care sunt folosite cu toții, în Ucraina se pun păianjeni și pânze de păianjen artificiale, în brad.

Sursa foto: Cotidianul Agricol

Crăciunul este una dintre sărbătorile marcate pe întreg globul, în fiecare țară existând obiceiuri diferite, unele dintre ele putând fi considerate bizare. În Japonia, cina tradițională de Crăciun este Kentucky Fried Chicken. Astfel, dacă vrei să mănânci la KFC de Crăciun, în Japonia, trebuie să îți faci rezervare pentru că nu vei găsi mese libere în ultimul moment, potrivit ziare.com.

Puiul este servit în ambalaje speciale de sărbători, trebuind fi făcute comenzi din timp pentru livrarea la domiciliu

 Norvegienii cred că în Ajunul Crăciunului sosesc spiritele rele și vrăjitoarele, motiv pentru care își ascund măturile înainte de a merge la culcare. În săptămâna dinaintea Crăciunului, venezuelenii participă zilnic la o slujbă numită Misa de Aguinaldo. În Caracas, capitala Venezuelei, oamenii obișnuiesc să meargă la biserică pe role. Fenomenul este de amploare, multe străzi din capitală fiind închise pentru mașini până la ora 8 dimineața, pentru ca să fie sigure pentru credincioșîi care vin la slujbă pe role. Băieții din Groenlanda trebuie să mănânce, la propriu, carne descompusă de Crăciun, preparatul fiind făcut din piele crudă de balenă cu puțină grăsime, cu auk (o pasăre mică arctică), care apoi se înfășoară în piele de focă și se îngroapă timp de câteva luni.  Carnea este scoasă de Crăciun și mâncată de băieți.

 Pe lângă ornamentele clasice pentru brad care sunt folosite cu toții, în Ucraina se pun păianjeni și pânze de păianjen artificiale, în brad.

Tradiția are originea dintr-o poveste veche potrivit căreia o femeie săracă care nu avea bani de decorațiuni a descoperit în dimineața de Crăciun că un păianjen îi împodobise bradul cu o pânză spectaculoasă și strălucitoare. În Italia există o poveste potrivit căreia o vrăjitoare bătrână, pe nume La Befana, îl ajută pe Moș Crăciun să aducă cadouri tuturor copiilor care au fost cuminți.

Șapte medici de la Spitalul Judeţean Galați, trimişi în judecată pentru moartea unui bolnav