După cum prea bine ştim, starea de nervozitate şi de oboseală din timpul zilei este adestea cauzată de trezirea din timpul nopţii.

Conform datelor publicate de Fundaţia pentru Sănătate în Somn din Sydney, tulburările de somn afectează o treime din australieni, lucru care afectează atât starea de spirit, cât şi productivitatea şi bunăstarea generală.

Astfel, experţii au arătat care sunt principalele motive din cauza cărora oamenii se trezesc brusc pe timp de noapte, temperatura corpului fiind primul dintre acestea. Oamenţii de ştiinţă explică faptul că temperatura corpului creşte seara, dar scade în timpul somnului, aşadar, potrivit Mediafax, temperatura optimă din dormitor este cuprinsă între 16 şi 18 grade Celsius.

Un alt motiv este reprezentat de consumul de alcol. În ciuda faptului că un pahar de vin poate induce un somn bun, acest lucru se realizează doar în prima etapă a somnului. După ce efectul alcolului dispare, factorii de mediu vor avea o contribuţie majoră în tulburarea somnului nostru.

De asemenea, stresul şi problemele legate de la birou vor influenţa negativ calitatea somnului, aşadar, este recomandat ca aceste probleme să fie lăsate la locul de muncă.

Nivelul de oxigen din corp este alt motiv care duce la trezirea bruscă pe timp de noapte, iar aici putem identifica apneea care este o afecţiune ce încetineşte sau opreşte respiraţia.

Nu de multe ori am auzit că alimentaţia nesănătoasă provoacă tulburări de somn, iar în acest sens, cercetătorii ne recomandă să încercăm să mâncăm cât mai puţin înainte de culcare şi să reducem luminozitatea din cameră cu cel puţin două ore înainte de somn.

În final, medicii recomandă ca telefonul mobil să fie pus deoparte cu cel puţin o oră înainte de culcare, întrucât atunci când ne uităm la ecranul acestuia creierul este păcălit că este încă ziuă.

#news