Băsescu vrea stare de urgență

După ce a zilele trecute îl avertiza pe Arafat că nu respectă Constituția, Traian Băsescu a ieșit din nou la „atac”, de data aceasta cerând instituirea stării de urgență, fără de care „nu poți suspenda drepturile constituționale” ale românilor. Totodată vine și cu o serie de soluții pentru stoparea pandemiei, raționalizarea transportului public și tele-munca, acolo unde se poate.

„Nu se poate să carantinezi oamenii în baza comandantului operațiuni, ci doar a președintelui României. Nu comentez ce spune Raed Arafat. Justiția îmi dă dreptate mie pentru că suspendă ordinele comandantului acțiunii. E atât de mic față de dezastrul pe care îl provoacă. Luați o Constituție și citiți. poate înțelege și premierul și ministrul de interne și comandantul operațiunii. Dacă vreți să mă aduceți în discuție cu un om inconștient, nu despre Arafat vreau să discutăm”, a declarat fostul președinte la România TV, potrivit Știri pe surse.

Citește și: Carantina nu este impusă de la „centru”, ci luată pe plan local

Se lucrează pompieristic, „cu tulumba cu apă unde e focul mai mare”

„Noi românii putem să râdem noi. Adică așteptăm să așteptăm la 9 la mie, în loc să le iau când am descoperit primul caz. La orașul Sibiu a făcut cineva o testare să vadă unde este concentrarea? Bucureștiul e asediat, a făcut cineva o testare? Se lucrează ca la pompieri, dăm toți cu tulumba cu apă unde e focul mai mare.S-a ridicat prea devreme starea de urgență. Și acum, în ceasul al 12-lea, sunt luate jumătăți de măsură. Aș lăsa să circule doar un tren pe fiecare direcție, ce ne trebuie câte 3 către Suceava, Timișoara, pentru că se duce virusul de colo, colo. STB ventilează virusul prin toate cartierele Bucureștiului.

Arafat să își asume să instituie carantină și polițiștii ce să facă pentru că el e un secretar de stat în MAI. Critic modul cum se iau măsurile, cu pierderi foarte mari. Dacă s-ar lucra chirurgical, cu peste 100.000 de teste, am vedea unde trebuie făcute carantinările și izolate localitățile.

Dacă vrem să stopăm pandemia, trebuie raționalizat transportul public, funcționarii să lucreze de acasă și introducerea stării de urgență. Fără stare de urgență, nu poți suspenda drepturile constituționale. Acum trebuie introdusă starea de urgență pentru a stopa decesele”, a mai spus Traian Băsescu.

Citește și: Băsescu îi dă avertisment lui Arafat: „Respectați Constituția”

#News