Impact puternic între două locomotive în județul Giurgiu

Potrivit IPJ Giurgiu, unul dintre mecanicii de locomotivă implicați în accidentul feroviar din Giurgiu era băut.

Două locomotive care circulau în sensuri opuse pe aceeași linie s-au ciocnit într-o localitate din Giurgiu în timpul nopții. Mecanicii au fost răniți, circulația feroviară între București și Giurgiu fiind blocată și două trenuri fiind deja anulate. „Două locomotive private s-au ciocnit frontal între  staţiile Toporu şi Chiriacu. Conform primelor informaţii transmise de personalul feroviar ajuns la faţa locului, unul dintre mecanici nu a respectat semnalul de oprire din zona staţiei Toporu, a talonat un macaź şi a lovit frontal cealaltă locomotivă, care venea dinspre Giurgiu”, conform CFR SA, potrivit digi24.ro.

Doi bărbaţi au ajuns la spital, miercuri dimineaţă, după ce două locomotive s-au ciocnit în judeţul Giurgiu. Potrivit IPJ Giurgiu, unul dintre mecanicii de locomotivă implicați în accidentul feroviar din Giurgiu era băut.

„La data de 17 mai a.c., ora 03.23, o femeie, în calitate de impiegat de mişcare în statia C.F. Toporu, a sesizat, prin apel 112, o coliziune între 2 locomotive. În baza sesizării, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii Serviciului Judeţean de Transporturi Giurgiu, iar, din primele cercetări, a reieşit faptul că o locomotivă izolată, având direcţia de deplasare Giurgiu- Videle, ar fi intrat în coliziune frontală cu o altă locomotivă izolată, care se deplasa pe ruta Videle – Giurgiu, la km feroviar 31+100. În urma producerii coliziuni, a rezultat rănirea celor doi mecanici de locomotivă, aceştia fiind transportaţi la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, transmite IPJ Giurgiu. Cei doi bărbaţi au fost testaţi cu aparatul drager, rezultatele fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru unul dintre aceştia, iar pentru celălalt, rezultatul a fost negativ. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea unui procuror  din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu. Marile averi ale persoanelor fizice, în vizorul ANAF