Lucian Heiuș

Lucian Heiuș, ministrul desemnat de Finanțe are soluția lipsei spațiilor pentru carantină

Într-o încercare de a găsi o soluție valului de cetățeni români reveniți în România din Italia, ministrul desemnat de Finanțe, Lucian Heiuș cere Bisericii Orodoxe Române ajutor. Până la urmă, biserica ar trebui să fie despre bunătate, despre îngăduință și despre unitate, nu? Așadar, acesta sugerează ca pacienții aflați în carantină să fie cazați în chiliile mănăstirilor, atunci când numărul de suspecți cu infectare de Coronavirus va depăși numărul spațiilor de cazare din cadrul spitalelor. Pentru că, din câte putem vedea în acest moment, nu prea se mai pune problema de „dacă”, ci de „când”.

„Un apel între fraţi creştini. Datorită situaţiei cauzate de COVID-19, apelez la Biserica Ortodoxă Română, rugând conducerea BOR să se implice şi să pună la dispoziţie pentru românii care se întorc în ţară şi care trebuie să stea în carantină, spaţiile de cazare disponibile în mănăstiri. Ajutorul creştinesc şi frăţesc a fost oferit mereu de preoţi, care au fost alături de cei aflaţi în suferinţă”, a scris ministrul desemnat al Finanţelor pe pagina de Facebook.

BOR și bunătatea

Cu tot respectul pentru propunerea lui Lucian Heiuș, însă mă tem că în eventualitatea unui scenariu de genul acestuia, toți vor fugi în toate direcțiile. Și cum Biserica nu s-a sinchisit nici până acum să dea o mână de ajutor celor suferinzi, cu excepția, ce-i drept, a câtorva preoți inimoși, nu cred că va începe de acum. Speranța moare ultima!

Citește și: Ori la bal, ori la spital: coronavirusul merge la biserică

#News