România a obținut aurul la Campionatele Mondiale de canotaj

Sportiva a început cursa mai greoi, dar a încheiat în forţă

Sportiva de naționalitate română, Ionela Cozmiuc, a obținut medalia de aur, în proba de simplu vâsle feminin, la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice, Cehia.

Aceasta a reușit să obțină un timp de doar 07:42.59, depășind-o pe olandeza Martine Veldhuis, care a înregistrat un timp de 07.44.48, și pe neo-zeelandeza Jackie Kiddle, care a terminat pe locul trei, având un timp de 7:44.98.

Prima medalie de aur pentru România la Campionatul Mondial de la Racice

Devenită oficial cea mai bună sportivă din lume la proba simplu vâsle feminin, categorie ușoară, aceasta a fost felicitată fără întârziere de Federația Română de Canotaj:

„Prima medalie de AUR pentru România la Campionatul Mondial de la Racice! Campioană Europeană în exercițiu, Ionela Cozmiuc a devenit acum și Campioană Mondială în 2022 în proba de simplu vâsle feminin categorie ușoară (LW1x)! Felicitări!”

Întrebată cum se simte după ce a obținut această victorie răsunătoare, Ionela Cozmiuc, medaliată cu aur şi la Europenele de la Munchen, a declarat că „Mai am două astfel de medalii, care cântăresc foarte mult pentru mine, însă medalia asta, câștigată singură, cred că e chiar cea mai frumoasă”.

România a înregistrat performanțe incredibile la Campionatele Mondiale de Canotaj 2022

România a deplasat la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice 35 de sportivi, grupați în 11 echipaje, și a reușit să califice nouă bărci din cele unsprezece ale sale în finalele pentru medalii la Mondiale.

Celelalte finale se vor desfășura sâmbătă și duminică și vor putea fi urmărite în direct pe Prima Sport, astfel că publicul îi va putea urmări live pe Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu la dublu rame feminin; pe Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan la dublu rame masculin; pe Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Magdalena Rusu şi Roxana Anghe la patru rame feminin; pe Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Forin Lehaci la patru rame masculin, dar și pe Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache la patru vâsle masculin.