Spitalele din Mureș iau măsuri pentru economisirea curentului electric

Calculatoarele se opresc și se înlocuiesc becurile.

Spitalele din Târgu Mureș vor lua măsuri pentru economisirea curentului electric, în conformitate cu recomandările elaborate la nivel național privitoare la reducerea consumului de electricitate, potrivit g4media.ro. Astfel, pentru reducerea facturilor la energie, se va reduce consumul de curent electric în sectoarele non esențiale ale spitalelor, căldura urmând să fie asigurată bolnavilor, dau asigurări directorii unităților. 

Folosirea caloriferelor electrice și a aerotermelor în cadrul secțiilor, interzisă

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Mariana Negoiță, a precizat că la nivelul unității au fost trimise recomandări către toate secțiile spitalului, pentru ca lumina să fie stinsă în locurile unde nu este necesară. Aceeași măsură se va aplica și în privința calculatoarelor, atunci când acestea nu mai sunt utilizate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Mariana Negoiță, s-a interzis folosirea caloriferelor electrice și a aerotermelor în cadrul secțiilor, reducerea consumatorilor unde nu sunt necesari și unde pot fi opriți. O altă măsură luată vizează înlocuirea surselor clasice de iluminare cu cele economice, mai susține purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Mariana Negoiță.

Nici la Spitalul Clinic Județean Mureș pacienții nu vor fi afectați, a declarat managerul instituției,dr. Ovidiu Gârbovan

Acesta a subliniat faptul că unitățile sanitare sunt unități cu foc continuu, deci activitatea medicală nu poate fi întreruptă, motiv pentru care se va încerca evidențierea locurilor unde s-ar putea încerca să nu se facă risipă.

„În principiu, toată lumea trece printr-o criză energetică. Probabil, cu un program al centralelor termice de iarnă vom încerca să folosim cât mai eficient energia”, a mai declarat dr. Ovidiu Gârbovan. Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut miniștrilor să prezinte un plan de scădere a consumului de energie electrică în instituțiile statului.

„Fiecare minister să-și ia măsuri astfel încât să fim un exemplu în privința reducerii risipei la nivelul instituțiilor statului.”, a spus premierul

Premierul Nicolae Ciucă face apel la populaţie să reducă risipa de energie electrică şi afirmă că s-a discutat în Guvern despre un sistem de penalităţi pentru cei care nu fac acest lucru, concomitent cu bonificaţii acordate celor care economisesc, dar nu există în prezent, soluţii tehnice pentru aplicarea unor astfel de măsuri. El spune că Guvernul îi va sprijini pe toţi furnizorii mici de energie care pot „avea probleme” în urma adoptării noii Ordonanţe din domeniu.

Lucian Bode: Spania susține aderarea României la spațiul Schengen