Ludoteca a fost aprobată vineri de Guvern

Decizia facilitează accesarea fondurilor europene

Sursa foto: Pixabay

Guvernul a aprobat vineri o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011.

Aceasta prevede reglementarea serviciile complementare de tip ludotecă, loc de joacă, în localităţile în care nu există locuri suficiente în creşe sau grădiniţe. Astfel, se va asigura un sistem unitar, incluziv şi de calitate pentru educaţia timpurie.

De asemenea, accesul la aceste servicii este garantat pentru copiii cu vârsta de până la 6 ani. În consecință, vor putea beneficia de ludoteci tot mai mulți băieței și fetițe.

Un cadru legal pentru accesarea fondurilor europene

Potrivit sursei citate, reprezentanții Guvernului au explicat că adoptarea actului normativ facilitează accesarea fondurilor europene în acest domeniu.

Se creează un cadrul legal ce permite utilizarea banilor de la Uniunea Europeană în legătură directă cu obţinerea de rezultate în implementarea reformelor şi investiţiilor publice stabilite prin Componenta 15-Educaţie din PNRR, a precizat Guvernul.

„Se va putea realiza o conectare directă, mult mai eficientă, a învăţământului superior românesc la cerinţele pieţei muncii, corelat cu îmbunătăţirea capacităţii sistemului naţional de educaţie de a forma specialişti, printr-un mod adaptat dinamicii economice şi sociale din România.

La nivelul sistemului naţional de învăţământ va fi posibilă parcurgerea unei rute complete de învăţământ dual din preuniversitar până la nivel universitar”, se arată în comunicatul citat de AGERPRES.

Conform acestuia, prin adoptarea ordonanţei de urgenţă România îndeplineşte încă două jaloane din PNRR.

Citește și Trafic rutier restricționat în cartierul Aviației din Capitală