Orban: „Îl putem omagia pe Sfântul Andrei cu aceeaşi credinţă, din casele noastre”

Premierul Ludovic Orban a postat, în cursul zilei de astăzi, un mesaj adresat tuturor celor care își sărbătoresc astăzi onomastica. În mesajul său, Orban subliniază, deopotrivă, și necesitatea respectării restricțiilor impuse și le recomandă credincioșilor ca anul acesta să-l omagieze pe Sfântul Andrei în case, făcând referire la circul mediatic al lui ÎPS Teodosie.

„La mulţi ani, tuturor celor care poartă numele Andrei, Andreea! Sfântul Andrei are o rezonanţă deosebită pentru noi, fiind protectorul românilor, cel care a adus creştinismul pe aceste meleaguri. În acest an, chiar dacă nu ne putem bucura de această sărbătoare aşa cum eram obişnuiţi, îl putem omagia pe Sfântul Andrei cu aceeaşi credinţă, din casele noastre, în familia noastră”, scrie premierul pe Facebook.

Aronganța lui Mache, direct proporțională cu neputința autorităților

Ziarul de Investigații

La rândul lui, în cursul zilei de astăzi, ÎPS Teodosie marca recordul declarațiilor șocante:

„Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare, a venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Nu există sănătate publică, omul se îmbolnăvește mai întâi înăuntru, în suflet. Dacă sufletul este trist, orice tristețe aduce boală. Eu sunt contrariat de ce suntem obligați să stăm în frig la slujbe, în afară de ziua Sfântului Andrei. Nu ai cum să-i pui pe credincioși afară, decât dacă vrei să-i extermini, eu nu vreau să-i extermin pe credincioși”, a declarat ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, asta după ce, anterior, răspundea unui jurnalist în felul următor: „Dacă este momentul să plece din viaţa aceasta, pleacă la Dumnezeu“, referindu-se la eventualitatea în care pelerinajul ar cauza moartea anumitor pelerini.

Citește și: Profil de candidat – Gabriel Oprea, pentru Camera Deputaților, independent

#News