CNCD: „SEX” vs „GEN”, o temă falsă pe care unii vor să o exploateze

„Există reacții depășite doar la auzul cuvântului «gen»”

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) intervine în bătălia dintre „SEX” și „GEN”, după ce mai multe voci publice și-au exprimat opinia în această privință, considerând că prin înlocuirea sexului cu gen, pe noile cărți de identitate, se încearcă impunerea identității de gen. De altfel, președintele CNCD, Asztalos Csaba este de părere că aceasta este o „temă falsă”, pe care unii doresc să o exploateze. Fie că vorbim de cei care fac parte din arcul guvernament, precum parlamentarul liberal Pavel Popescu, ori cei din opoziție, startul fiind dat de copreședintele AUR, George Simion.

„Există reacții depășite doar la auzul cuvântului «gen» și am văzut, în ultimii ani, că s-a adoptat și o lege care interzicea predarea ideologiei de gen în educație și eu cred că e o temă falsă pe care unii doresc să o exploateze. E o competiție care exploatează mai abitir prejudecățile care există în societate față de minoritățile sexuale. Pe de-o parte. Pe de altă parte, să nu uităm că suntem în UE și membri ai Consiliului Europei, așa că legislația comunitară e obligatorie, respectiv deciziile Curții Europene a Drepturile Omului”, a declarat președintele CNCD, pentru B1 TV.

Prea mult „sex” pe buzele celor care blamau „educația sexuală”

Pe de altă parte, sociologul Gelu Duminică a atras atenția, la Digi 24, la faptul că aceiași oameni care acum susțin că trebuie să avem pe cărțile de identitate sex în loc de gen, „se dădeau de ceasul morții când vorbeam de educație sexuală. Societatea românească e destul de conservatoare din multe puncte de vedere. Bătălia e mult mai simplă, legislația care reglementează aceste aspecte vorbește de genul feminin și de genul masculin”, a declarat sociologul.

În această bătălie a sexelor a intervenit și BOR, iar potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasie Bănescu, „ceea ce stârnește o deplin justificată reacție de nedumerire, reticență și chiar revoltă în rândul populației este introducerea pe noua carte de identitate a artificialei noțiuni de gen, care o înlocuiește abuziv în acest context pe cea firească de sex”, potrivit Digi 24.

Totodată acesta a precizat că oamenii, ca persoane, nu au gen, existent doar în gramatică, nu și în biologie, ci doar sex: masculin și feminin. „Noțiunea de gen, vehiculată azi progresiv & progresist în spațiul public, este un construct pur ideologic pus în slujba unei toxice, smintitoare ideologii numită (trans)genderism, prin care se încearcă inducerea nefastei idei a genului fluid, adică a așa-zis posibilei schimbări a sexului camuflat în gen”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Citește și: Francisc Doboș face lumină în „bătălia sexelor”