Profil de candidat – Gabriel Oprea, pentru Camera Deputaților, independent

Gabriel Oprea este, fără echivoc unul dintre cei mai determinați politicieni români, însă nu neaparat în sensul pozitiv, cel care ar face diferența în Parlament, loc unde își dorește să ocupe, din nou, un scaun. Oprea este unul dintre politicienii cu obrazul cel mai gros, simțul penibilului, în cazul acestuia, fiind dat la minim. Președinte al unui partiduleț cu scoruri mici și realizări infime, pe numele acestuia UNPR, Oprea miza, la momentul înființării, pe naționalism exacerbat și pe membri de partid de factură morală îndoielnică, toți parcă făcuți de aceeași mamă, Decebal.

Gabriel Oprea candidează independent pentru Camera Deputaților, la alergerile parlamentare din 6 decembrie.

Eu cred că, într-o perioadă de pandemie excepțională, trebuie un guvern de uniune națională, să tragă toți la căruță. Asta e părerea, la experiența mea. Pe mine m-a bucurat faptul – și am sfătuit, am intervenit, fiindcă toți trebuie, la greu să punem umărul – că acest Comitet Național pentru Situații Speciale de Urgență de a nivelul Guvernului, pe care l-am creat în 2014, a fost reactivat și a fost foate bine. Acest Comitet pune pe masă toate resursele umane și materiale ale statului român, pentru a face față în acest război ciudat. Eu cred că toți trebuie să punem umărul în această situație excepțională după care să  tragem linie și vedem cine a greșit sau nu. Dar acum trebuie să fim uniți și solidari.

a insistat Gabriel Oprea

Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” crede în Gabriel Oprea

„În toate demnitățile deținute, Gabriel Oprea și-a făcut datoria, ajutând această categorie profesională, prin măsuri concrete pentru lucrătorii activi, pentru rezerviști, dar și pentru urmașii eroilor căzuți la datorie pentru țară, în teatrele de operații. Generalul Gabriel Oprea este cel care a inițiat și a promovat, din poziția de premier interimar, Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, lege benefică pentru întregul sistem de securitate națională. O lege pe care cei care au urmat la guvernare au ales să o modifice, din păcate, în detrimentul pensionarilor militari.

Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul”

Gabriel Oprea vrea din nou în Parlament. Se visează șef la Comisia de Apărare

HashtagNews.ro

Familia lui Bogdan Gigină nu ar vota Gabriel Oprea

Accidentul rutier care a dus la moartea polițistului Bogdan Gigină s-a petrecut în octombrie 2015, cu puțin înaintea tragediei de la Colectiv. În acea zi fatidică, Gabriel Oprea își folosea în mod discreționar drepturile și cerea antemergător, din rândul angajaților MAI, decizie care i-a fost, ulterior, fatală polițistului.

În dosarul ce vizează moartea lui Bogdan Gigină intrau, în acel moment, sub anchetă atât Gabriel Oprea, Petre Mazilu, cât și General MPM Impex SRL, firma care s-a ocupat de executarea suprafeței carosabile, nesemnalizând lucrările de schimbare a instalației de gaze naturale.

„Concret, începând cu preluarea, la începutul anului 2014, a funcţiei de ministru al Afacerilor Interne, inculpatul Oprea Gabriel a dispus – cu încălcarea dispoziţiilor legale privind însoţirea demnitarilor de către Poliţia Rutieră – însoţirea sa permanentă de către un dispozitiv de Poliţie Rutieră, iar din luna iunie 2015 a dispus ca din acest dispozitiv să facă parte şi un poliţist rutier motociclist. În acest mod, ministrul de Interne de la acea dată, Oprea Gabriel, şi-a conferit, în mod discreţionar, ‘drepturi’ neprevăzute de cadrul legal, ‘drepturi’ a căror exercitare a presupus punerea unor poliţişti rutieri în situaţii de risc sporit şi totodată a impus ca deplasarea echipajelor de Poliţie Rutieră să se facă în regim de viteză sporită”, spuneau procurorii DNA, la acea dată.

În data de 19 septembrie 2016, parlamentarii decideau să îi ofere protecție lui Gabriel Oprea, votând pentru păstrarea imunității acestuia, împotriva urmăririi penale a DNA.

În iulie 2020 se începea procesul împotriva lui Gabriel Oprea, la doi ani de la încheierea anchetelor.

În decembrie 2020, același domn general speră să devină, din nou, parlamentar, de dragul imunității.

Multilateral dezvoltat, dar nu în direcția care trebuie: General, avocat și politician

Gabriel Oprea s-a născut în anul 1961, în Fundulea, iar în anul 2009, Traian Băsescu îi aplică pe epoleți și cea de-a patra stea de general (în rezervă), dându-i, astfel, cea mai înaltă funcție din Armata Română, pe timp de pace. Printre altele, Oprea a mai ocupat funcțiile de ministru al Apărării Naționale (23 decembrie 2009 – 7 mai 2012), însă și fost ministru al Afacerilor Interne (22 decembrie 2008 – 12 ianuarie 2009 și 5 martie 2014 – 9 noiembrie 2015).

Declarația de avere se bazează pe câștigurile sale de la Stat, unde „muncește” din anul 1983. Ultima înregistrare în acest sens este de pe vremea când încă mai ocupa funcții publice în Parlament. Pe vremea aceea, Oprea avea 8 case (5 date spre închiriere) și terenuri cu nemiluita. În 2015, acesta își sporea averea cu 1.000.000 lei, din salarii, chirii și alte indemnizații, în timp ce soția acestuia nu lucra nicăieri.

Internetul, despre domn’ General de patru stele

Gabriel Oprea dă în bobi: vom scăpa de COVID-19 prin mai-iunie

HashtagNews.ro

Codrin Ștefănescu, sprijin necondiționat pentru candidatura independentă a lui Gabriel Oprea în Camera Deputaților

Ziarul de Investigații

Alegeri parlamentare 2020. Gabriel Oprea va candida ca independent pentru un mandat de deputat în București

Digi24.ro

Procesul lui Gabriel Oprea în cazul morții polițistului Gigină poate începe, la 2 ani după finalizarea anchetei

Digi24.ro

Eschivele lui Oprea in scandalul politistului mort: nu am avut nicio zi de concediu

Revista 22

Miron Cozma, despre vicepremierul Gabriel Oprea: “Credeti ca a venit intamplator in jurul meu? Eu aveam putere”

PRO TV

Citește și: Profil de candidat – Laura Vicol, pentru Camera Deputaților, din partea PSD

#News