Tudose, despre Orban: „Mai are vreo 2-3 săptămâni”

Social democratul Mihai Tudose este de părere că acestea sunt ultimele zile ale lui Ludovic Orban în fruntea Guvernului. Mai pe larg, Tudose previzionează că Orban ar mai avea maxim vreo 2-3 săptămâni, alegerile parlamentare fiind decisive. De altfel, în timpul unei conferințe de presă de la sediul PSD, Sorin Grindeanu declara, în cursul serii trecute, că PSD va câștiga, fără echivoc, alegerilor, susținând astfel teoriile lui Tudose.

Fostul prim-ministru brailean a mai spus că, din câte știe, PRO România s-ar pregăti să susțină un guvern format din PNL și Alianța USR PLUS, sugerând că un vot pentru partidul lui Victor Ponta ar însemna un vot pentru PNL.

Mihai Tudose: „să iasă românii la vot, să ne voteze”

„Orban,  nu ştiu dacă el ştie că n-o să mai fie. Toată lumea ştie, dar el n-a aflat. El mai are vreo 2-3 săptămâni (ca prim-ministru, n.r.) Orban, cât mai e acum, a zis aşa: cu cei de la USR ar fi o posibilitate, dar mai vedem. Interesant, a spus ‘nu facem cu PSD’, de parcă noi eram pe prag şi plângeam şi el ne-ar fi spus ‘marş de-aici, că nu vă primesc’. Nu ne-am oferit să facem guvern cu PNL, el poate să viseze în continuare.

În schimb, cu PRO România a spus că ‘mai vede el’. Mai vede, pentru că înţeleg că şi preşedintele PRO România a spus că ar susţine un guvern PNL-USR. Asta arată clar că, în varianta super-optimistă în care PNL intră în Parlament, un vot pentru PRO România înseamnă un vot pentru PNL.

Şi-atunci, logica noastră este simplă: să iasă românii la vot, să ne voteze, ca să nu mai facă băieţii ăştia planuri fără să-i consulte şi pe români”, a spus Mihai Tudose, potrivit Antena 3.

Citește și: Tudose: „Așa defazare din partea PNL e strigătoare la cer!”

#News