O cunoscută pârtie de pe Valea Prahovei ar putea deveni impracticabilă pentru turiști în această iarnă

Contractul pentru administrarea domeniului schiabil Kalinderu expiră în cursul lunii septembrie.

Domeniul schiabil Kalinderu din Bușteni va fi preluat în administrare de către primărie. Pârtia Kalinderu este destinația preferată mai ales a schiorilor începători sau a celor care preferau sania în locul schiurilor, potrivit ziare.com.

Datorită dimensiunilor sale, pârtia Kalinderu din Bușteni permite un flux mare de persoane care circulă într-o oră

Decizia a fost luată ca urmare a încetării contractului încheiat cu firma care a administrat până în acest an pârtiile și transportul pe cablu din Bușteni, reprezentanții Primăriei nemaidorind să organizeze o altă licitație. Drilea Romeo, fostul administrator al Domeniului Schiabil Kalinderu, a declarat că reprezentanții Primăriei Bușteni l-au informat că dispun de fonduri, considerând că este mai bine ca pârtia să fie administrată de către primărie.

” Eu le-am explicat că aceasta este cea mai bună variantă atunci când va fi primăria cu buzunarele pline, când va avea administrator, când vor avea oameni de competență. Ei nu au oameni, eu nu știu pe ce se bazează actualul primar că va face”, a declarat Drilea Romeo, fostul administrator al Domeniului Schiabil Kalinderu.

Pârtiile din Bușteni și instalațiile de transport pe cablu au fost administrate, începând cu anul 2017, de o societate privată

Firma a câștigat contractul în urma unei licitații publice. Contractul expiră în luna septembrie, reprezentantul firmei susținând că a făcut nenumărate demersuri, în cursul verii, către primăria din Bușteni pentru a vedea dacă va continua să administreze pârtiile, pentru a începe pregătirea sezonului de de schi din această iarnă. Romeo Drilea susține că a fost ”dus cu vorba” de către primarul stațiunii Bușteni.

Locuitorii din Munții Apuseni nu beneficiază de reducerea la jumătate a facturilor de curent