Ministrul Gabriela Firea anunță acordarea unui sprijin financiar pentru mamele și nou-născuții din familii vulnerabile

Este vorba despre un ajutor de 2.000 de lei pentru cumpărarea de articole medicale și de igienă, dar și de consiliere parentală.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat acordarea unui sprijin financiar mamelor aflate în situații de risc, după aprobarea în cadrul ședinței Senatului a proiectului de lege privind acordarea tichetelor sociale acestor mame.

Potrivit ministrului Familiei, mamele și nou-născuții din familii vulnerabile vor beneficia de un sprijin în valoare de 2.000 de lei pentru cumpărarea de articole medicale și de igienă, dar și de consiliere parentală

Potrivit Hotărârii de Guvern, de aceste tichete vor beneficia toate mămicile cu bebeluși de până în 3 luni. „O felicit pe Roxana Mînzatu, secretar de stat în Cancelaria Primului-Ministru și fost ministru al Fondurilor Europene, că nu a abandonat acest proiect. Potrivit Ordonanței de Urgență adoptată de Executiv, cu aceste tichete mamele pot să cumpere tot ce au nevoie pentru cei mici, de la scutece, articole sanitare și medicale pentru îngrijirea acestora până la articole de vestimentație inclusiv trusou”, este mesajul transmis de către Gabriela Firea, pe pagina de Facebook.

Care este procedura pentru primirea tichetelor sociale

Ministrul Familiei a explicat că toate mămicile cu bebeluși de până în 3 luni, aflate într- o situație materială grea, trebuie să se adreseze primăriilor unde au domiciliul pentru a cere, pe baza documentelor depuse, tichetele sociale pe suport electronic în valoare de 2.000 de lei.
Un vot pozitiv a fost acordat și proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului privind venitul minim de incluziune, a mai anunțat ministrul Familiei.”Îl felicit pe ministrul Muncii, Marius Constantin Budăi, pentru această inițiativă. Practic, se ajustează calculul Venitului Minim de Incluziune astfel încât cresc posibilitățile de asigurare a unui nivel de trăi minimal pentru familiile și persoanele singure dar și de prevenire a riscului de sărăcie în rândul copiilor și de abandon școlar”, a mai declarat ministrul Gabriela Firea. Se instituie temeiul legal pentru ca persoanelor vârstnice fără venituri și fără susținători legali, să fie îngrijite, pe perioadă nedeterminată, în centre rezidențiale și să aibă acces la servicii medicale adecvate, prin asigurarea acestora, fără plata contribuției sociale de sănătate.

Ministrul Gabriela Firea anunță dezvoltarea sistemului de protecție a copilului: Alți 4.000 de asistenți maternali care vor fi angajați