Lidl
Lidl. Sursa foto: brasov.om

Lidl România va reduce cu două ore, începând cu 26 septembrie, programul magazinelor, pentru a economisi curentul electric, potrivit romaniatv.net.

Astfel, programul zilnic va fi între orele 07:30 și 21:00 în cursul săptămânii, în timp ce în weekend programul de lucru este redus, între orele 08:00 și 19:00

 Potrivit unor surse din piața de retail, discuția privind reducerea programului de funcționare seară există și la nivelul asociațiilor din industrie, fiind abordată în cadrul întâlnirilor de la nivelul Asociației Marilor Retaileri (AMRCR), nefiind momentan acceptată de toate marile lanțuri de retail. Operatorii lanțurilor de magazine se confruntă cu o situație mai specială după adoptarea OUG 119/2022, care se aplică de la 1 septembrie.

Lanțurile de magazine plătesc curentul la prețul pieței, deoarece noua ordonanță nu mai permite plafonarea prețului pentru companiile din industria alimentară

LIDL România a anunțat că începând cu data de 26 septembrie programul de funcționare al acestora va fi modificat. Astfel, programul zilnic de funcționare al magazinelor  va fi cuprins între orele 07:30 și 21:00 în cursul săptămânii,  în weekend programul de lucru fiind redus, între orele 08:00 și 19:00. Magazinele LIDL vor fi deschise cu 30 de minute mai târziu față de programul actual, și se vor închide cu o ora mai devreme, cel puțin de luni până vineri. În weekend magazinele se deschid cu 30 de minute mai târziu și se închid cu 2 ore mai devreme decât în acest moment. Magazinele care au deja programe de funcționare cu ore de lucru reduse, vor funcționa după programul actual, nefiind operate modificări.

O cunoscută pârtie de pe Valea Prahovei ar putea deveni impracticabilă pentru turiști în această iarnă