Locuitorii din Munții Apuseni nu beneficiază de reducerea la jumătate a facturilor de curent

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara i-a cerut ministrului Virgil Popescu să ia măsuri pentru respectarea legii.

Preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, solicită ministrului Energiei aplicarea legislației care prevede ca locuitorii din zona Munţilor Apuseni să beneficieze de reducerea de 50% la facturile de electricitate, potrivit g4media.ro.

 Apel la ministrul Energiei pentru respectarea legii

Acesta i-a cerut public ministrului Virgil Popescu, să ia măsurile legale pentru respectarea prevederilor HG 323/1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltării economico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni. Președintele CJ susține că mai mulţi cetăţeni care locuiesc în zona Munţilor Apuseni, i-au prezentat cele mai recente facturi la energie electrică.
„Situaţia este revoltătoare, în condiţiile în care, deşi au respectat toţi paşii, înaintând documentaţiile solicitate, aceşti oameni nu beneficiază nici acum de tarife reduse cu 50%. Suntem în plină toamnă, iar fiecare zi care trece este o zi pierdută pentru aceşti oameni, pentru că asta înseamnă facturi şi mai greu de suportat”, a declarat președintele CJ Hunedoara.

Ce localități pot beneficia de reducerea facturilor la electricitate

Potrivit legislației în vigoare, de reducerea la jumătate a facturilor la curent electric beneficiază locuitorii municipiului Brad şi cei care ai comunelor din zonă, respectiv Baia de Criş, Balşa, Băiţa, Blăjeni, Buceş, Bucureşci, Bulzeştii de Sus, Crişcior, Luncoiu de Jos, Ribiţa, Tomeşti, Vaţa de Jos, Vălişoara şi parţial în localităţile Certeju de Sus şi Geoagiu.

Autoritățile poloneze distribuie pastile de iod