Profesorul de sport Nelu Sandu Pop, de la Liceul Sportiv din Oradea, a fost amendat de către Poliția Bihor pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”. Concret, acesta a postat pe o rețea de socializare un film realizat în clasă, cu proprii elevi, în care susținea că „oamenii sunt ținuți cu botnițe, ca niște animăluțe în țarc”.

În filmare se vede că atât el, cât și copiii purtau măști ale unor personaje de benzi desenate. Mai mult, se vede cum profesorul îi încurajează pe elevi să nu respecte regulile de protecție, pe care le consideră abuzive. El nu se sfiește să-i numească pe copii „animăluțe în țarc”.

Azi la oră, cu acordul elevilor, am ales aceasta formă de protest.JOS BOTNIȚA LA COPII !!!

Publicată de Nelu Sandu Pop pe Luni, 21 septembrie 2020

Reacțiile nu au întârziat să apară, atât din partea autorităților locale, cât și din partea premierului Orban. „Aici trebuie sancţionat fără discuţie, pentru că este obligaţie legală. Portul măştii în şcoală este obligatoriu, este principala formă prin care noi protejăm sănătatea copiilor noştri, iar dacă un cadru didactic incită copii să nu poarte mască, după părerea mea, trebuie să părăsească învăţământul”, a spus Orban.

„Poliţiştii bihoreni s-au autosesizat imediat după apariţia imaginilor respective în mediul online, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru nepurtatul măştii de protecţie în spaţii închise, cu amendă în valoare de 2.500 lei. Totodată, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a depus o plângere penală faţă de acesta, existând suspiciuni de comitere a infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor”, a declarat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, citat de Bihoreanu.

Citește și: Gigi Becali se retrage din lumina reflectoarelor: ”Sunt scârbit”

#News