Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

O crimă care a avut loc în anul 1975 a fost elucidată abia în 2022, arată publicația Futurism.

47 de ani mai târziu, un pahar de cafea folosit a rezolvat crima din comitatul Lancaster, Pennsylvania, SUA.

În data de 18 iulie, autoritățile au anunțat că l-au arestat și acuzat pe David Sinopoli. Bărbatul, în vârstă de 68 de ani este acuzat pentru o crimă din 1975: uciderea lui Lindy Sue Biechler

Conferința de presă a fost condusă de procurorul districtual al comitatului Lancaster, Heather Adams, care a spus că ”acest caz a fost rezolvat prin utilizarea ADN-ului și, în special, a genealogiei ADN”, relatează sursa citată.

”Și, sincer, fără asta, nu știu dacă am fi rezolvat-o vreodată”, a explicat procurorul.

În decembrie 1975, Lindy Sue Biechler, care avea 19 ani și locuia în Manor Township, a ieșit să facă cumpărături. Când mătușa și unchiul ei au trecut pe la ea mai târziu în acea seară, au găsit-o sângerând pe podea. Fata murise din cauza multiplelor răni produse prin înjunghiere

În ciuda faptului că anchetatorii au urmărit zeci de piste și au intervievat aproximativ 300 de persoane, creând un grup de lucru, potrivit The Washington Post, cazul a rămas nerezolvat.

Acest lucru s-a schimbat atunci când un eșantion recuperat din lenjeria lui Biechler despre care s-a confirmat în 1997 că aceasta conținea material seminal a ajuns la Cece Moore, un genealog care lucrează la Parabon NanoLabs.

Parabon NanoLabs este o firmă cu care autoritățile colaboraseră și în trecut pentru rezolvarea cazurilor misterioase.

Analizând eșantionul de ADN și cercetând modelele de imigrație, Moore a stabilit că cel căruia îi aparținea ADN-ul probabil avea strămoși într-un anumit oraș din Italia

Folosind înregistrările judecătorești, arhivele ziarelor și alte surse, Moore a examinat 2.300 de rezidenți din zonă. Toți aveau cu ascendență italiană și locuiau acolo la momentul crimei. Prin urmare, a determinat că Sinopoli era cel mai probabil suspect.

Oamenii legii, urmărind pista, au descoperit că Sinopoli a locuit în același complex cu Biechler.

Un oficial a recuperat apoi un pahar de cafea aruncat de Sinipoli la un aeroport. ADN-ul de pe pahar s-a potrivit cu ADN-ul de la locul crimei, ceea ce a dus la arestarea lui Sinopoli.

Adaptare Futurism