Clotilde Armand

Planul Urbanistic Zonal pentru sectorul 1 al Capitalei este în curs de modificare, iar după ce vor fi primite toate avizele, Consiliul General al Capitalei ar trebui să-l și aprobe. Însă, șansele ca acesta să ajungă în mapele consilierilor PMB sunt zădărnicite de acțiunile de blocaj inițiate de reprezentanții USR-PLUS. Candidatul uniunii activiștilor la sectorul 1 este Clotilde Armand, iar platforma electorală (nu atât a candidatei, cât a formațiunii politice care o sprijină), constă strict în blocarea PUZ-ul sectorului.

Recent, membrii USR-PLUS au umplut cutiile poștale ale locuitorilor sectorului cu pliante în care îl acuză pe actualul primar, Dan Tudorache, că vrea să distrugă zonele verzi din sector și că Planul Urbanistic Zonal pe care încearcă să-l supună aprobării Consiliului General îi favorizează doar pe dezvoltatorii imobiliari.

Pliantele distribuite locuitorilor sectorului 1 conțineau și o declarație a candidatei USR-PLUS la Primăria Sector 1, Clotilde Armand: „Susțin protejarea mediului construit din zonele de case și mă lupt activ pentru a opri acest demers urbanistic care le face și mai vulnerabile în fața mafiei imobiliare și a invaziei de blocuri. Zonele de case trebuie să rămână verzi”. O declarație tipică unui candidat, ba chiar de bun simț am spune, pentru un activist civic, a cărui scop în viață este lupta necondiționată pentru idealurile în care crede.

Problema nu este candidatura doamnei Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1. Starea critică a condiției electorale a domniei sale este dată de lipsa experienței administrative. Degeaba CV-ul dânsei ne dezvăluie o vastă experiență în management și consulting, administrația publică e cu totul altceva.

Din programul electoral al doamnei Clotilde Armand lipsesc tocmai proiectele concrete pe care le-ar putea propune locuitorilor sectorului 1, iar în lipsa unor idei constructive pare că nu i-a rămas altceva decât să împroaște cu noroi în realizările predecesorilor. Nu, asta nu este o atitudine a unui candidat care, dacă ar fi ales, ar trebui să gestioneze și să administreze confortul și bunăstarea celor care i-ar da votul.

În plus, ultima acțiune „electorală” pusă la cale de colegii domniei sale din USR-PLUS nu pare să-i fi fost prezentată înainte. Rugată să detalieze mesajul de pe pliantele împărțite în Sectorul 1, Clotilde Armand a fost pusă într-o situație stânjenitoare. A trebuit să i se aducă la cunoștință conținutul pliantelor, după care a încercat totuși să pară în temă subliniind doar că se opune PUZ-ului pentru sectorul 1 și dezvoltării imobiliare care poate deveni o mare problemă pentru locuitorii cartierelor de case.

Referitor la acuzațiile care i se aduc, primarul Dan Tudorache, a declarat că Plan Urbanistic Zonal Coordonator al Sectorului 1 este blocat strict din considerente electorale, în condițiile în care alte proiecte realizate de compania care a elaborat noul PUZ al Sectorului 1 au primit avize favorabile, dând ca exemple PUZ-urile sectoarelor 2 și 5.

Citește și: Clotilde Armand nu știe cine lucrează pentru S1

HashtagNews.ro