Traian Basescu

Fostul președinte Traian Băsescu, avertizează că România este în fața unei „pandemii fără precedent” și că totul se datorează lipsei de viziune a Guvernului și a Administrației Prezidențiale. Europarlamentarul PMP spune că autoritățile au ridicat starea de urgență pe baza unor rezultate falsificate datorită numărului mic de testări, fapt ce a făcut ulterior ca Guvernul să scape lucrurile de sub control.

„S-a ajuns la această stare de lucruri din două motive. Primul motiv: atunci când au introdus starea de alertă n-au avut nimic în cap, fără să știe ce au de făcut în pașii următori.

Culminăm cu cea mai hazlie problemă pe care și-a creat-o Guvernul, comunicată prin ministrul Sănătății, că trebuie să facă anchetă epidemiologică pentru cei circa 4.000 de oameni care au ieșit din spitale și din izolare în această perioadă când n-a avut lege. Cine v-a oprit să faceți ancheta epidemiologică imediat ce omul a ieșit din spital?

Singura soluție pentru a controla această pandemie fără precedent, și care trebuia abordată înainte de ridicarea stării de urgență, era întocmirea unei hărți a focarelor la nivel național. Au ridicat starea de urgență înainte de a avea harta focarelor de infecție. Eu n-aș fi ridicat starea de urgență până la mijlocul lunii iunie în așa fel încât să testez toate suprafața țării”, a spus Traian Băsescu, într-un interviu la România TV.

Fostul șef de stat a subliniat că situația actuală se datorează acțiunilor fără logică întreprinse de guvernați, despre care spune că sunt total lipsiți de viziune și că în proiectele pe care le propun pentru a da senzația că au sub control evoluția pandemiei, nu denotă vreo planificare coerentă și clară.

„Cvartetul fără coarde care nu are nimic în cap din punct de vedere al strategiei.  Orban, Tătaru, Arafat și ministrul Interne sunt un cvartet fără coarde. N-au la ce cânta. Nu niciun proiect coerent. Avem o populație care nu este educată să se autoapere. Nu puteți să-mi spuneți că a merge în grupuri mari în discoteci fără mască, fără nicio măsură de prevedere e un semn de inteligență națională”, a punctat Băsescu pentru sursa citată.

Citește și: A trecut el prin furtuni, nu-l doboară un vaccin! Băsescu se oferă cobai

HashtagNews.ro