Traian Băsescu

Traian Băsescu și-a asumat la un moment dat rolul de președinte jucător. A câștigat de două ori alegerile prezidențiale și tot de doua ori a fost suspendat de Parlament. Considerat până și de adversarii politici un personaj providențial, Traian Băsescu era ales președinte al României din partea Alianței „Dreptate și Adevăr” PNL-PD, împotriva calculelor hârtiei.

Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât, în vara acelui an, 2004, Băsescu era primar al Capitalei, iar Theodor Stolojan ar fi trebuit să candideze. Acesta s-a îmbolnăvit și s-a făcut rocada. Nici până astăzi nu știm dacă lacrimile lui Băsescu de atunci au fost sincere sau doar o stratagema politică. Cert este că de-a lungul vremii multe din profețiile lui Băsescu s-au adeverit.  

Duminică seara, Băsescu a lovit din nou. Fostul șef al statului a anunțat că se oferă cobai pentru vaccinul anti-coronavirus, nu înainte de a acuza autoritățile că au scăpat pandemia de sub control și că nu este de acord cu deciziile luate de acestea pentru testarea persoanelor suspecte de COVID-19.

„Dacă va fi România aleasă să fie și ea participantă la testare, eu mă ofer să mi se facă și mie vaccinul ăsta. Uite, Cataramă (Viorel Cataramă, președintele partidului Dreapta Liberală și inițiatorul unui experiment-protest, prin care a încercat să demonstreze că măsurile de izolare fac mai mult rău decât bine – n.a.) o să vină sigur lângă mine dacă mergem la testare, sunt convins că destui medici vor accepta.

De ce nu ai testat omul în ziua în care l-ai băgat în carantină? Nene, ești sănătos, pleacă de aici, Nu să-i facă test după 14 zile. Câtă minte să ai să faci lucrul ăsta sau câtă minte să nu ai ca să faci lucrul asta? A durat două săptămâni cât am strigat „Introduceți carantina!”. Nu știu dacă de gura mea, dar și-au dat seama și au introdus-o până la urmă.

Medicamentele astea se achiziționează foarte ușor. Nu suntem așa săraci pe cât ziceau autoritățile noastre, dar situația pandemiei  nu trebuia să-i găsească dezbrăcați ci să cumpere echipamente. De ce i-ai ținut pe oameni 14 zile dacă nici test nu le-ai făcut. E o eroare gravă de management a situației”, a declarat Traian Băsescu la un post de televiziune.

Citește și: Traian Băsescu, fără milă: România nu avea nevoie de legea asta

HashtagNews.ro