Social democrații au „furat startul” în campania electorală pentru alegerile parlamentare și vin cu promisiuni: impozitarea zero pe venitul din salariul minim pe economie, dar și o creștere a deducerilor personale, totul cu un impact bugetar de numai 0,2% din PIB.

„PSD propune impozit pe venit ZERO la salariul minim, prin creșterea deducerilor personale, plafonul maxim fiind salariul de 6.000 lei.

Astfel, 80-85% dintre salariații țării vor fi cuprinși în această măsură și vor avea câștiguri nete semnificativ mai mari! Este vorba în special de cei între salariul minim și pragul salarial de 4.000 lei.

PSD propune #impozit pe venit ZERO la salariul minim, prin creșterea deducerilor personale, plafonul maxim fiind…

Publicată de Partidul Social Democrat pe Joi, 15 octombrie 2020

Contribuțiile sociale rămân, deci nu e afectat bugetul de pensii sau de sănătate și nici dreptul la pensie al salariaților! O soluție ușor de aplicat fiscal, cu un impact bugetar de doar 0,2% din PIB. Se aplică pe un singur contract de muncă, astfel încât să se prevină divizarea artificială a salariilor pe mai multe contracte.

Este o măsură de justiție socială, care ajută marea masă a salariaților – în special pe cei din economia privată, cum ar fi angajații din HoReCa umiliți de guvernarea liberală, dar și pe sutele de mii de români ținuți de patroni în zona salariului minim”, au scris social deocrații pe Facebook.

În acest moment, salariul minim pe economie este de 2.230 de lei, iar pentru cei care au studii superioare este de 2.350 de lei.

În 2019, aproape 1,7 milioane de angajaţi – adică 30% din totalul celor aproximativ 5,6 milioane de angajaţi activi din România (conform Inspecţiei Muncii) câștigau salariul minim pe economie.

Citește și: Klaus Iohannis are vești neplăcute pentru diasporenii din Regatul Unit

#News