Foto: Iulia Kelt

Sabina Olex-Condor este medic la Madrid și a făcut o constatare uimitoare: animalele de companie ne pot îmbunătăți imunitatea. Suntem mai relaxați, mai amabili și, cel mai important, suntem mai sănătoși.

Potrivit medicului, persoanele care au câini sau pisici pot tolera mai ușor noul coronavirus. De asemenea, persoanele pot contacta virusul, dar vor rămâne complet asimptomatice.

Potrivit Sabinei, pisicile pot avea coronavirusul felin, formă a virusului care nu infectează oamenii. Astfel, este posibil ca persoanele care au contact zilnic cu pisicile să dezvolte anticorpi pentru virusul felin, care pot distruge și virusul uman.

Inițial, am privit știrea ca pe un articol simpatic, marca Facebook. Genul de videoclip la care zâmbești. Apoi decizi să apeși butonul de like și să treci mai departe.

Medicul a ajuns la această concluzie după ce a întrebat pacienții infectați dacă au animale de companie. Întrebarea a venit în urma deciziei privind izolarea la domiciliu.

Deși cercetarea este doar la început și nu există statistici, Sabina va dezvolta acest studiu imediat ce situația se va îmbunătăți, pentru a avea un număr mai mare de intervievați.

”Dacă ați testat pozitiv COVID-19 și animalul dvs. de companie se comportă ciudat, sunați la medicul veterinar și explicați situația”.

Nu ne axăm doar pe pandemia curentă și pe rolul benefic pe care îl au animalele de companie. Oamenii de știință au cercetat mereu legătura dintre oameni și animale. Acest lucru a dus la concluzia că, atât pisicile cât și câinii, ne ajută să fim mult mai sănătoși. A locui într-o casă cu o pisică îmbunătățește comunicarea socială și reduce depresia. Și spun asta în cunoștință de cauză. Mai mult decât atât, există dorința de a te juca și a face exerciții fizice. Astfel, sistemul imunitar funcționează mai bine.

Până la urmă, e simplu. Adoptă, ajută și nu abandona. Vei fi răsplătit cu liniște, sănătate și un zâmbet zilnic.

Citește și: Andrea Balbi și gondolierii care se tem de turiștii supraponderali

#News