Încă puțin și adevărul va ieși la suprafață. Nu judec părerea nimănui. Mulți sunt de părere că nu avem nevoie de un vaccin pentru ceva ce nu există. Alții au devenit paranoici și și-au creat propria stare de urgență. Mulți așteaptă o soluție și speră la normalitate. Pentru unii, totul nu este decât un joc politic.

Trăim într-o epocă în care arma este contrazicerea. Să nu fii de acord și să și răbufnești. Să acuzi, să insiști în argumente și să nu mai ai răbdare. Și OMS s-a contrazis. Și spun asta pentru că în 2020 chiar am stat cu ochii pe ei. Nu mi-a scăpat niciun articol care să fi conținut concluziile sau avertizările Organizației.

”Facem progrese bune”, a spus Mike Ryan, expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Și ne-a și asigurat că mai multe vaccinuri se află în prezent în faza a treia a studiilor clinice şi că niciunul nu a eşuat în privinţa siguranţei şi capacităţii de a genera un răspuns imunitar.

”Realist vorbind, oamenii vor începe să fie vaccinaţi în prima parte a anului viitor”, a declarat Ryan, care a participat la un eveniment public pe o reţea de socializare.

”OMS lucrează la extinderea accesului la posibile vaccinuri şi pentru a ajuta la creşterea capacităţii de producţie”, a spus Ryan.

”Trebuie să fim corecţi, pentru că sunt un bun global. Vaccinurile pentru această pandemie nu sunt pentru bogaţi, nu sunt pentru săraci, sunt pentru toată lumea”, a spus oficialul OMS.

”Trebuie să facem tot posibilul să readucem copiii la şcoală, iar cel mai eficient lucru pe care îl putem face este să oprim boala în comunitatea noastră”, a arătat Ryan.

Că tot spuneam la început de greșeli, idei fixe și contrazicere. ”Facem progrese bune” îmi sună cel puțin fals. Dar, cine sunt eu să judec?

Citește și: Smiley: „Boală asta există și nu e doar la televizor”

#News