Ultima decizie a CCR pare să-l fi bulversat un pic chiar și pe prim-ministrul Ludovic Orban. Și-apoi, dacă dumnealui nu mai înțelege nimic, ce pretenție putem avea de la omul de rând? Astfel, potrivit premierului Orban, atât Guvernul, cât și Parlamentul pot decide data alegerilor parlamentare, însă Parlementul este cel care stabilește, în realitate, totul, întrucât poate decide dacă va lăsa această sarcina pe mâna guvernanților, ori și-o va asuma.

Ceea ce se va întâmpla este lesne de înțeles. Urmând o logică simplă, intuiția ne spune că Parlamentul majoritar PSD nu va renunța la onoarea de a decide data alegerilor parlamentare.

„În urma deciziei CCR, care este ciudată, reiese cumva că pot și guvernul și parlamentul să stabilească data alegerilor, dar cel care stabilește cine stabilește data alegerilor este Parlamentul. Eu le spun doar atât, alegerile parlamentare trebuie să fie conform prevederilor constituționale pe 6 decembrie. Este data care se încadrează din toate punctele de vedere cu toate prevederile constituționale”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Chiar și așa, Ludovic Orban se prezintă a fi ferm și declară că prevederile consituționale sunt de partea sa, așadar data probabilă a alegerilor parlamentare va fi tot cea vehiculată până acum, și anume 6 decembrie 2020.

Citește și: Ciolacu acuză nepotisme și favoritisme, după 9 luni de guvernare PNL

#News