Klaus Werner Iohannis

Face ce face Klaus Iohannis și mai promulgă câte-o lege! Pe unele la timp, pe altele cu mari și mari întârzieri. Astfel, astăzi vom vorbi despre legea inițiată de PSD și de PRO România care garantează acordarea de măști persoanelor defavorizate din punct de vedere material. Cu toate că legea a trecut de Parlament în luna iunie, iată că astăzi, joi-aproape august, președintele Iohannis s-a gândit că n-ar fi rău să promulge în sfârșit această lege.

„Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru promulgarea Legii privind acordarea de măști pentru protecția cetățenilor români de virusul Covid-19”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Chiar și-așa, de la promulgare până la punere în practică e cale lungă și gloduroasă.

„În vederea asigurării protecţiei cetăţenilor de pe teritoriul României în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, Ministerul Sănătăţii achiziționează, prin Compania Națională Unifarm S.A., măştile de protecţie, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni. Fondurile necesare achiziționării și distribuției măștilor de protecție către populație se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății”, se arată în legea aprobată în luna iunie de Camera Deputaților.

De menționat că Guvernul a atacat, la momentul respectiv, legea la CCR. Rezultatul? Legea a fost declarată constituțională.

Astăzi, România a confirmat 1.112 de cazuri noi.

Citește și: Raed Arafat insistă: „Ignorați mesajele conspiraționiste”

#News