Ministrul Sanatatii

Camera Deputaților a dezbătut, marți, moțiunea simplă, intitulată „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru. Moţiunea a fost semnata de 93 de deputați ai PSD care solicită demisia ministrului Sănătăţii motivând că „se ocupă de tunuri, vânzări de mască fără bon, numiri controversate în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi”. Moțiunea va fi votată miercuri.

,,Sănătatea românilor este, sau ar trebuie să fie, pe primul loc în listă de priorități a oricărui guvern, al oricărui administrator pus să gestioneze un sistem de care depinde viața și bunăstarea noastră, a tuturor. Din păcate, actualul Guvern a însemnat o listă interminabilă de eșecuri, minciuni și inactivitate în domenii cheie. După ce fostul ministru al sănătății a vrut să privatizeze sănătatea, actualul ministrul PNL al sănătății se ocupă de tunuri, vânzări de mască fără bon, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administrație de la Unifarm sau Antibiotice Iași, care să se ocupe doar de alte tunuri, gen livrarea de Etichete pentru medicamente sau măști la suprapreț. PNL minte! Ministrul Sănătății minte”, afirma social-democrații în moțiune.

La finalul dezbaterilor, Nelu Tătaru a declarat că nu ar fi corect față de populație să demisioneze în aceste momente și că semnatarii moțiunii dezinformează opinia publică și le-a reamintit deputaților riscurile la care s-a supus personalul medical în această perioadă, în condițiile în care sistemul medical din România este oricum depășit de amploarea evenimentelor.

„Nu ar fi drept față de populația acestei țări și față de corpul medical să plec în aceste momente. Nu am crezut și nu cred că în continuare poate exista atâta indolență, atâta mișcare neprofesionistă să spun, în condițiile în care ne-am trezit în urmă cu trei-patru săptămâni și prezentăm o altă realitate.

Mai mult decât atât, un corp medical care este controlat în aceste moment de Curtea de Conturi ca ore suplimentare, la gărzi, un Avocat al Poporului care spune că suntem centre de detenție, iar personalul medical torționar. Nu este mult de când erau eroi în halate albe, acum sunt eroii care au furat ore suplimentare. Din acești eroi avem 3.168 de confirmați pozitiv cu COVID și 11 decese”, a punctat Nelu Tătaru.

Citește și: Nelu Tătaru: Cei care sunt reticenți sau contestă o măsură de alertă să-și revizuiască un pic și atitudinea, dar și poziția

HashtagNews.ro