tablete elevi

Propunerea legislativă inițiată de deputatul PSD Roxana Mînzatu prin care se introduce obligativitatea dotării elevilor vulnerabili și a profesorilor cu dispozitive electronice conectate la internet în vederea accesării platformelor de educație online a primit votul Senatului. Acest lucru înseamnă că Legea Educației Naționale va fi completată în sensul asigurării resurselor educaționale digitale necesare elevilor care solicită acest ajutor, dar și a tuturor profesorilor, în sensul dotării lor cu tablete sau laptop-uri conectate la internet, la cererea acestora.

„Votul dat de colegii senatori este istoric, pentru că marchează un pas uriaș pe care statul român îl face în direcția asigurării soluțiilor digitale pentru fiecare copil care primeşte bursă socială şi pentru fiecare dascăl din România. Criza generată de pandemia de coronavirus a adus modificări uriaşe procesului de predare-învăţare, modificări pe care nu le putem ignora ca decidenţi şi datoria noastră, ca legiuitor, este să nu lăsăm niciun copil în afara procesului educaţional.

Prin această lege introducem în Legea Educaţiei Naţionale obligaţia explicită a statului de a dota fiecare elev vulnerabil şi fiecare dascăl, din generaţiile de azi şi pentru toate generaţiile viitoare, cu un dispozitiv conectat la Internet care să le permită să facă şcoala online de acasă sau să acceseze platformele educaţionale online care vor completa activitatea la clasă. La cerere, fiecare elev care are nevoie va putea obţine o tabletă sau un laptop conectat la internet”, a declarat Roxana Mînzatu, iniţiatoarea legii.

Deputatul PSD Braşov, Roxana Mînzatu, care a ocupat şi funcţia de ministru al Fondurilor Europene în guvernarea PSD, taxează modul în care parlamentarii PNL s-au poziţionat şi au votat în privinţa acestei legi, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat.

„În Camera Deputaţilor, PNL a votat cu abţinere acest proiect, fugind de responsabilitate şi evitând să dea ochii cu realitatea pe care o trăiesc sute de mii de copii din România, care nu au resursele necesare pentru achiziţia unei tablete sau a unui laptop în vederea pregătirii şcolare. În Senat, PNL a votat tot cu abţinere. Este ruşinos pentru orice ales al cetăţenilor să se abţină de la o astfel de lege, este un semn că nu le pasă de copiii din România, cei care au fost excluşi total din actul de educaţie pe parcursul lunilor din urmă, doar pentru că nu au avut dispozitive sau conexiune la Internet”, a mai spus Roxana Mînzatu.

Legea adoptată marți a fost elaborată împreună cu implicarea activă a Consiliului Naţional al Elevilor.

Citește și: Ziua Învățătorului serbată fără flori, fără elevi și fără învățător

HashtagNews.ro