Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, i-a dat o replică prin învăluire președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, vizavi de acuzațiile de manipulare conform cărora cifrele privind îmbolnăvirile cu COVID-19 ar fi folosite în scop de manipulare de către Guvern în contextul votului ce urmează în Parlament pentru prelungirea stării de alertă

„Măsurile de relaxare tot timpul vor aduce o creștere a numărului de cazuri. Noi trebuie să gestionăm acest număr de cazuri și tocmai de aceea solicit pe această cale că cei care sunt reticenți sau contesta o măsură de alertă să-și revizuiască un pic și atitudinea, dar și poziția.

Nu vreau să discut politic un moment medical. Avem 1.341 de decese, poate cineva poate să le spună acelor familii că sunt modificate (datele privind evoluția îmbolnăvirilor cu COVID-19 – n.r.). În acest moment discutăm strict medical. Am repetat și o să repet în continuare: suntem încă într-o etapă medicală, trebuie să ne axăm apoi pe etapa economică și abia după aia să discutăm politic”, a afirmat ministrul Sănătății, luni, într-o intervenție telefonică la B1 TV.

Nelu Tătaru a făcut un apel către populație să respecte în continuare regulile de precauție și distanțarea socială.

„Toate cazurile se vor discuta particular, în funcție de creșterea numărului de cazuri, vedem unde au crescut, vedem care sunt focarele, le izolăm și restricțiile vor fi doar acolo. Deocamdată ne pregătim pentru a treia serie de relaxări și fac în continuare apel către populație să păstrăm acea precauție, să avem acea distanțare fizică”, a mai spus Tătaru.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România a urcat duminică la 21.999, după raportarea a 320 de noi infecții. Ultima oară când au mai fost anunțate peste 300 de cazuri pe zi a fost la data de 9 mai, când au fost raportate tot 320 de infecții cu Sars-Cov-2.

HashTagNews.ro