Primul ministru rus care recunoaște că Rusia se îndreaptă către o catastrofă a fost cel al Transporturilor, Vitali Saveliev. Acesta a declarat, potrivit CNN, că toate sancțiunile impuse de către Occident au „rupt structura logistică a țării.”

În momentul de față, Rusia trebuie să caute noi coridoare logistice pentru comerț, altfel economia țării se va prăbuși definitiv.

„Sancțiunile impuse Rusiei… au rupt practic toată logistica din țara noastră. Trebuie să căutăm noi coridoare logistice”, a declarat Vitali Saveliev, într-un discurs susținut în timpul unei vizite în orașul port Astrakhan, de la Marea Caspică, informează Digi24.

Kremlinul caută soluții, Occidentul vine cu sancțiuni. Putin continuă războiul în Ucraina

Totodată, ministrul rus al Transporturilor a anunțat că se caută rute comerciale alternative, cum ar fi transportul internațional nord-sud, o rută de tranzic care leagă India de țările din Asia Centrală, Iran și Europa.

Reamintim că armata rusească și-a intensificat ofensiva în Donbas, motiv pentru care Zelenski a refuzat orice fel de armistițiu cu Rusia și a respins o posibilă cedare de teritorii.

Rusia a atacat cu lovituri aeriene și de artilerie în sudul și estul Ucrainei, vizând centre de comandă și depozite de muniții. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a precizat că rachetele lansate aerian au lovit trei puncte de comandă, 13 zone în care au fost adunate trupe și echipamente militare ucrainene.

De asemenea, autoritățile din Zaporojie au anunțat că în urma atacurilor rusești, zeci de civili au avut nevoie de îngriji medicale. Exploziile au avut loc după miezul nopții și au luat locuitorii prin surprindere.  La fața locului au intervenit personal de urgență, a anunțat administrația regională pe Telegram.

Citește și articolul: Joe Biden: „Este nevoie de o alianță globală pentru a face față unor crize precum războiul din Ucraina”