foto facebook

Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin Grupul de Comunicare Strategică (GCS), a explicat din nou, vineri, ce înseamnă zona metropolitană, pentru care nu este nevoie de completarea declarației pe proprie răspundere.

Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declaraţiei pe proprie răspundere pentru circulaţia cetăţenilor între localităţi, teritoriul administrativ al Bucureştiului şi al judeţului Ilfov. 

MAI vine cu lămuriri

„Pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul național al României în privința zonelor în care cetățenii pot circula în afara localității fără declarație pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis, prin Comandantul Acțiunii, Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției următoarele precizări: sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile”, a transmis, vineri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Legea privind starea de alertă prevede că nu este necesară completarea declarației pe propria răspundere dacă o persoană se află în localitatea de domiciliu sau în zona metropolitană a acesteia.

Acest aspect din actul normativ a născut controverse pentru că în lege nu este stipulată și explicația pentru sintagma „zona metropolitană”.

Grupul de Comunicare Strategică a mai transmis ce înseamnă „zona metropolitană”, precum și răspunsul pentru mai multe întrebări apărute după anunțul privind instituirea stării de alertă, însă în continuare au existat persoane care nu au înțeles când trebuie completată declarația pe proprie răspundere.

#NEWS