Paramedic SMURD, anchetat pentru agresarea sexuală a unei paciente

Victima este o femeie care era dusă cu ambulanța la spital și care nu se putea apăra

Un paramedic SMURD, angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), este cercetat pentru agresiune sexuală, victima fiind  o femeie care era dusă cu ambulanța la spital și care nu se putea apăra, au stabilit anchetatorii, potrivit digi24.ro.

 Potrivit portalului instanţelor de judecată, agresorul se numeşte Claudiu Delciu, cu grad de plutonier adjutant în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov.

 El este acuzat că ar fi pipăit o femeie în timp ce o transporta cu autospeciala la spital. Pentru a nu fi prins, a şters imaginile surprinse de camerele de supraveghere din maşină. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii DIICOT îl cercetează pentru agresiune sexuală şi alterarea integrităţii datelor informatice. 

În urma cercetărilor a reieșit că în 8 iunie, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, ar fi profitat de faptul că persoana vătămată, majoră

Aceasta este o pacientă în transport către o unitate spitalicească, aflată în imposibilitatea de a-și exprima voința și ar fi exercitat asupra acesteia acte de agresiune sexuală, spun anchetatorii.

De asemenea, pentru a elimina înregistrările video incriminatorii surprinse de camera de supraveghere amplasată în interiorul autospecialei de transport pacienţi, bărbatul ar fi șters fără drept datele informatice stocate pe cardul de memorie, aducând astfel atingere integrităţii și disponibilității acestora, au stabilit procurorii. În 3 august, militarul a fost reținut. A doua zi, un judecător de la Tribunalul Militar București a dispus arestul la domiciliu al bărbatului, pentru 30 de zile.  

Valabilitatea polițelor Euroins, prelungită cu 3 luni de zile