Transfagarasan
Transfagarasan pag de FB

Trei companii s-au înscris la licitația de atribuire a lucrărilor de modernizare a Transfăgărășanului. Anunţul a fost făcut de Directorul General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, Cristian Pistol, potrivit ziare.com.

.Au intrat în competiţie pentru realizarea stufiului de fezabilitate aferent lucrărilor de modernizare pentru sectorul cuprins între km 104 și km 130+800 Rutier Conex XXI SRL, Specialist Consulting SRL şi Total Business Land SRL, potrivit transilvaniabusiness.ro.

 “Contractul prevede adoptarea unor soluții tehnice corespunzătoare pentru ca circulația să fie deschisă pe o perioadă cât mai lungă a anului pe secțiunea dintre Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascadă”, a transmis directorul Cristian Pistol .Valoarea estimată a contractului este de 10,14 milioane de lei (fără TVA). Durata contractului de proiectare este de 12 luni, din care 9 luni pentru elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții.În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele și va desemna câștigătorul.

În 2023, Transfăgărășanul este accesibil pe toată lungimea sa de la 21 iunie până la 1 noiembrie.

Traversând pe o lungime de 151 km, pe axa nord-sud, Munții Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din România, ce face parte parte din Carpații Meridionali, DN7C numit Transfăgărășanul este un drum național spectaculos, ce leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania, construit între anii 1970 – 1974. El începe în comuna Bascov, județul Argeș (lângă orașul Pitești) și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, porțiunea de la barajul Vidraru până la Cârțișoara traversând un teren montan la altitudini mari, pe o lungime de aproximativ 91 km. Turiști salvați din Valea Caraiman cu elicopterul