O insulă a Scoției, scoasă la vânzare pentru 190.000 dolari

Insula Barlocco are o suprafață de aproximativ 10 hectare, fiind acoperită de o iarbă verde luxuriantă și stânci care se întind până la mare.

Insula Barlocco din largul coastei sudice a Scoției a fost scoasă la vânzare, pentru 190.000 dolari. ”Există încă un sentiment foarte romantic legat de a deține propria insulă privată scoțiană, unde poți scăpa de agitația vieții de zi cu zi și te poți bucura de pace și liniște în cel mai frumos peisaj din zonă”, a declarat Aaron Edgar de la Galbraith Group, agentul care se ocupă de vânzare, potrivit ziare.com

Insula are o suprafață de aproximativ 10 hectare, fiind acoperită de o iarbă verde luxuriantă și stânci care se întind până la mare. Pe insulă nu există nicio clădire, doar un iaz care asigură apa pentru animale.

Cel mai apropiat oraș se află la aproximativ șase mile distanță, aproape 10km. Pentru a ajunge la prima gară, călătoria cu autobuzul durează o oră. Londra și Edinburgh sunt la peste 350 și, respectiv, 100 de mile distanță. Când nivelul apei scade, la maree, se poate ajunge pe insulă pe jos, cu tractorul sau cu quadbike. În anunț se precizează faptul că nimeni nu a solicitat până acum permisiunea de a construi pe insulă.

 Insula Barlocco este situată într-o zonă de interes științific special datorită speciilor rare de faună sau floră pe care le conține, fiind un refugiu pentru toate tipurile de animale sălbatice, inclusiv pescăruși cu spatele negru și plante rare, cum ar fi lavanda de mare de stâncă și orhideea parfumată. 

Agentul de vânzări a declarat că se așteaptă la mult interes pentru acest ”regat în miniatură”. ”Am fost martorii unei cereri puternice din partea unor unor doritori naționali și internaționali pentru insule private întregi, după ce ne-am ocupat de vânzarea mai multor insule din Scoția”, a declarat el. El a adăugat că există și o plajă de pietriș unde pot fi ancorate bărci, ”baza perfectă pentru a explora insula, a lua parte la înot în apă rece și a vă bucura de un picnic pe malul apei”.

O nouă funcţie pentru utilizatorii WhatsApp