Magneziul protejează creierul uman împotriva demenţei

Magneziul este asociat în mod obişnuit cu sănătatea oaselor, inimii şi sistemului nervos

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Naţională din Australia au descoperit un supliment alimentar care protejează împotriva demenţei, respectiv magneziul. În studiul lor, ei au observat efectele oligoelementelor asupra creierului uman şi sistemului nervos, potrivit g4media.ro.

Cercetătorii au studiat timp de câţiva ani grupuri de voluntari cu vârste cuprinse între 40 şi 73 de ani, monitorizându-le indicatorii de sănătate, obiceiurile alimentare, stilul de viaţă şi multe altele.

 Scopul cercetării lor a fost de a determina micronutrienţii care au cel mai bun efect asupra creierului. Ei au ajuns la concluzia că magneziul are un efect pozitiv asupra creierului, mineralul fiind asociat în mod obişnuit cu sănătatea oaselor, inimii şi sistemului nervos, dar se dovedeşte a fi extrem de util şi pentru creier şi memorie.

În acest caz, nu este vorba doar despre vitamine suplimentare care conţin magneziu, ci şi despre alimente bogate în acest mineral. Grupul de persoane care au luat magneziu a avut cele mai bune rezultate: creierul lor era cu cel puţin un an mai tânăr. Acest lucru este valabil şi pentru persoanele de peste 55 de ani. 

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Mucenic Gheorghe