Preşedintele Organizaţiei de pescari de la Marea Neagră avertizează: Nu mai putem pescui noaptea din cauza minelor

Pescarilor le este frică să mai iasă din cauza acestora

Pescari
Pescari sursa foto pixabay

Preşedintele Organizaţiei de pescari de la Marea Neagră, Laurenţiu Mirea, a avertizat că pescuitul în România se află în cel mai greu moment din ultimii 30 de ani, afirmând că o problemă o reprezintă prezenţa minelor în Marea Neagră, potrivit g4media.ro.

El a precizat că pescarilor le este frică să mai iasă din cauza acestora şi nici pescuitul noaptea nu mai poate fi făcut în aceste condiţii.

“În acest moment, pescuitul din România este în cel mai greu moment din ultimii 30 de ani. Acum doi, trei ani, de la 14 – 15 mii de tone captură pe care le realizam, anul trecut am făcut 2.600 de tone”, a declarat Laurenţiu Mirea. El a precizat că o altă nemulţumire a pescarilor o reprezintă faptul că trebuie să înapoieze ajutorul financiar primit în pandemie. “Am primit ajutorul de COVID, banii trimişi de la Europa pe care ni i-a acordat Direcţia Generală de Pescuit din cadrul Ministerului Agriculturii şi acum trei luni ne-au trimis notificări ca să dăm banii înapoi. Deci am primit ajutorul şi ni se cer banii înapoi. Am accesat pe ghidurile lor, nu am greşit nimic în accesare. A venit o comisie de audit de la Curtea de Conturi împreună cu Direcţia Generală de Pescuit din cadrul ministerului şi a spus că nu trebuia să beneficiem de acest ajutor de COVID. Deja trebuie să dăm bani înapoi. Deja şase firme din 18 firme afectate sunt în executare la ANAF. A venit ANAF-ul, ne-a blocat conturile şi ne-a sechestrat vapoarele”, a afirmat preşedintele Organizaţiei de pescari de la Marea Neagră. El a precizat că alte probleme cu care se confruntă pescarii sunt prezenţa minelor marine şi faptul că nu mai funcţionează sistemele de comunicare pe mare. El a adăugat că pescarilor le este frică să mai iasă pe mare din cauza minelor. Bărbat bănuit de fraude informatice de 8 milioane de lei, prins la București