Iohannis vrea mai multă muncă și mai multe reforme

Președintele a venit astăzi, de „Vinerea Verde”, cu bicicleta „la birou”

Captură video Digi24 via Republica

Cum astăzi este „Vinerea Verde”, ca în fiecare vineri, de altfel, președintele Klaus Iohannis a făcut „deliciul” presei venind „la muncă” pe bicicletă. De altfel, acesta este un mare împătimit al acestui mijloc de transport, folosindu-l de fiecare dată – atunci când se poate, firește.

„E sănătos, te miști mult mai ușor în trafic. Încercați să lăsați mașina acasă”

În ciuda situației mai puțin protocolare, jurnaliștii nu au ezitat nici astăzi să-l ia pe Iohannis la întrebări, în legătură cu subiectele perioadei: depolitizarea și situația PNRR, aprig contestată de Opoziție.

Ce spune Klaus Iohannis despre depolitizarea spitalelor?

„Aş dori să vă întreb dacă după aceste patru luni sunteţi mulţumit de rezultat şi dacă aşa arată depolitizarea pe care dumneavoastră le-aţi cerut-o guvernanţilor?”, l-a întrebat un jurnalist pe Iohannis, întrebare la care acesta a replicat: „Mai e nevoie de multă muncă, mai e nevoie de multe reforme şi sunt convins că până la urmă vom reuşi să mişcăm lucrurile în direcţia dorită de români”.

Acest Plan va fi lucrat până este foarte bun, și va fi implementat.

Klaus Iohannis, despre PNRR

Cât despre PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), președintele Klaus Iohannis a declarat că ar fi auzit la televizor că anumiți politicieni aparținători Opoziției ar fi anunțat o catastrofă, în ceea ce privește acesta proiect. „Nu e nicio catastrofă”, a adăugat Iohannis, spunând, de asemenea, că prima formă de Plan Național ar fi fost discutată cu „Comisia, cu comisari, cu directori, fiecare și-a făcut observațiile. Ministrul de resort s-a întors în țară cu observațiile acestea, le vom analiza, vom corecta Planul, iar vor exista discuții la Bruxelles, vom face ultimele corecturi și Planul va merge înainte”, a subliniat președintele, potrivit Digi24.

Citește și: Metroul, modernizat cu sprijinul studenților arhitecți