Monica Anisie, ministrul Educației

Monica Anisie, ministrul Educației, aduce câteva completări declarațiilor Ralucăi Turcan. În opinia ministrului, a treia varianta iese din discuție.

“Scenariul acesta al înghețării anului școlar nu este luat în calcul”

A declarat Monica Anisie

Cu toată că Raluca Turcan vedea trei scenarii potrivite pentru viitorul recent al educației românești, iată că cel mai acreditat om ca să-și dea cu părerea, și anume ministrul Educației, a exclus ultimul scenariu potrivit căruia anul școlar în curs s-ar fi putut repeta, caz în care situația epidemiei nu se rezolvă în timp util.

Turcan declara:

”Am solicitat o analiză din partea Ministerului Educației, tocmai pentru a vedea cum se desfășoară educația online și în baza programelor speciale create în parteneriat cu TVR pe educația copiilor. Plecăm de la principiul că nici o evaluare nu poate să fie în afara materiei predate. Dacă efectele predării online vom vedea că ating toate segmentele sociale, pentru că evident, România are și segmente extrem de vulnerabile, unde accesul la Internet este îngrădit, unde inclusiv accesul la televiziune este deficitar, vom vedea în funcție de aceste evaluări cum vom proceda cu anul școlar.”

La rândul ei, Monica Anisie a ținut s-o contrazică pe Raluca Turcan:

”La acest moment, Ministerul Educației evaluează situația la care ne aflăm. Și în funcție de prelungirea stării de urgență Ministerul Educației va veni public cu precizări săptămâna aceasta referitor la ce scenariu am putea adopta în funcție de timpul în care vom relua cursurile. Ceea ce vreau să spun public este că Ministerul Educației, împreună cu partenerii sociali, sindicate, asociațiile de părinți, asociațiile de elevi și asociațiile de studenți, va realiza consultări și nu va lua nicio decizie fără aceste consultări. Trebuie să precizez faptul că nu există sub nicio formă scenariul în care se îngheață anul școlar.

Citește și: România repetentă: Turcan calculează scenarii

Foto

#News