Pantofi sport contrafăcuți, descoperiți în Portul Constanța

Pantofii, proveniți din China, valorau 1.200.000 lei

Politist frontiera
Politist frontiera sursa foto SNPPC

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunțat că pantofi sport susceptibili a fi contrafăcuţi, în valoare de 1.200.000 lei, au fost descoperiţi în Portul Constanţa, potrivit ziare.com.

Marfa venea din China şi era destinată unei firme din România.

Garda de Coastă a anunţat că poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali au verificat un container încărcat cu bunuri, sosit din China. Containerul avea ca destinaţie o societate comercială din România.

“În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 512 perechi de încălţăminte sport, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute. Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1.200.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă. Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. Canabis trimis din Spania prin intermediul curierului