Educatoarea care jignea și maltrata copiii, plasată sub control judiciar 

Grădinița particulară se afla la Popești Leordeni

Elevi
Elevi sursa foto pixabay

O femeie angajată la un centru educațional din Popești Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru că ar fi agresat copiii pe care îi avea în grijă, potrivit ziare.com

Femeia a fost înregistrată în timp ce lovea, jignea și țipa la cei mici.

”Referitor la dosarul de urmărire penală, în care poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Popeşti Leordeni efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorului şi purtare abuzivă, revenim cu următoarele precizări: Femeia de 24 de ani a fost prezentată astăzi, 23 februarie a.c. procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, faţă de aceasta”, anunţă vineri IPJ Ilfov.

Poliţiştii din Ilfov au reţinut-o joi, 22 februarie, pe femeie, ea fiind acuzată de comiterea a zece infracţiuni de purtare abuzivă, dar şi de rele tratamente aplicate minorului. Ea a fost înregistrată în timp ce îi bătea pe cei mici, ţipa la ei, îi traumatiza şi îi pedepsea.

După ce au stat de vorbă cu părinții, anchetatorii din Popești-Leordeni le bănuiesc pe alte trei educatoare că s-ar fi comportat necorespunzător cu micuții. Unitatea nu face parte din reţeaua şcolară a Ministerului Educaţiei. Situat pe strada Amurgului din zona nouă a orașului Popești-Leordeni, unde locuiesc mulți tineri cu copii, centrul încasa lunar de la părinți între 1.200 și 1.750 de lei, dar și câte o penalizare de 25 de lei, pentru fiecare jumătate de oră de întârziere, dacă nu vin să-și ia copiii la timp.

Inclusiv în contractul pe care firma care controlează centrul îl încheie cu părinții se precizează că este o unitate de învățământ privată, dar SRL nu poate fi controlat de instituțiile din educație, nefiind acreditat de către ministerul condus de Ligia Deca.

Firma care controlează „grădinița” a fost înființată în 2021 și are ca obiect de activitate „alte activități de asistență socială, fără cazare”. După demararea anchetei, activitatea societăţii pe numele căreia funcţiona centrul a fost suspendată, firma fiind amendată cu 30.000 de lei, pentru nedeținerea analizei de risc la securitate fizică şi activitate economica cu numerar fără a deţine casă de marcat. Pantofi sport contrafăcuți, descoperiți în Portul Constanța