Hipermarketul Auchan din România renunţă la casieri

Retailerul introduce case 100% self-scan.

Retailerul Auchan introduce case 100% self-scan, iar casierii vor avea un nou job, acela de consilier pentru clienți. După scanarea produselor, clienții pot achita cumpărăturile prin orice modalitate de plată, respectiv numerar, card bancar, bonuri de masă digitalizate.  Auchan a început remodelarea liniilor de case din magazine și construirea unui parcurs 100% self check-out pentru clienți, potrivit romaniatv.net.

Clienții vor aștepta mai puțin timp la casele de marcat, care vor fi deschise în permanență, informează compania. Angajații de la casele de marcat se vor îndrepta către o nouă meserie în cadrul companiei, cea de consilier, noul lor rol fiind acela de a acorda consultanță și suport clienților.

Noua soluție de case propune o abordare flexibilă, fiind formată din case self service potrivite atât pentru un număr redus de produse, cât și pentru cumpărături mai voluminoase, fiind destinată pentru a evita formarea de cozi și pentru a reduce timpul de aștepare la case. În raport de dimensiunea magazinului, între 16-50 de case rapide self check-out funcționează permanent în fiecare unitate. După scanarea produselor, clienții pot achita cumpărăturile la hipermarketul Auchan prin orice modalitate de plată: numerar, card bancar, bonuri de masă digitalizate.

În prezent, 12 dintre magazinele Auchan (hipermarketuri, supermarketuri și magazine de proximitate MyAuchan) din București, Cluj, Constanța, Brașov, Iași și Timișoara sunt deja echipate cu noul sistem de case, urmând ca până în 2025 acesta să fie disponibil în toate unitățile rețelei.

 Potrivit companiei, peste 60% din încasările cumpărturilor se realizează la casele rapide self check-out, acest comportament fiind accentuat cu precădere în ultimii doi ani. Mai multe magazine din rețea înregistrează deja o utilizare exclusivă doar a caselor în care scanarea și plata produselor se fac în regim self check-out. Hipermarketul Auchan România are în portofoliu 344 de magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 6 supermarketuri și 305 magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care peste 290 în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro.

Bani mai mulți pentru casarea mașinilor vechi